Διαχείριση της τεχνολογίας, και ενσωμάτωση της καινοτομίας σε περιφερειακές δομές: διαμόρφωση κριτηρίων στρατηγικής ανάπτυξης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Διαχείριση της τεχνολογίας, και ενσωμάτωση της καινοτομίας σε περιφερειακές δομές: διαμόρφωση κριτηρίων στρατηγικής ανάπτυξης (EL)

Καθαρακης Μιχαηλ (EL)
Katharakis Michail (EN)

Δουμπος Μιχαηλ (EL)
Ξανθός Γιώργος (EL)
Πασιουρας Φωτιος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Ζοπουνιδης Κωνσταντινος (EL)
Γρηγορουδης Ευαγγελος (EL)
Ατσαλακης Γεωργιος (EL)
Michael Doumpos (EN)
Pasiouras Fotios (EN)
Technical University of Crete (EN)
Gaganis, Chrysovalantis (EN)
Zopounidis Konstantinos (EN)
Grigoroudis Evangelos (EN)
Atsalakis Georgios (EN)

Η παρούσα έρευνα αναφέρεται στον προσδιορισμό των απαραίτητων χαρακτηριστικών που είναι ικανά και αναγκαία για τη διαμόρφωση ενός Συνεργατικού Σχηματισμού που προάγει την καινοτομία των μελών του και δίνει δυνατότητες αξιοποίησης της καινοτομίας από τα μέλη του. Παράλληλα διαμορφώνει ένα σύνολο κριτηρίων «Κρίσιμοι Παράγοντες Επιτυχίας» (ΚΠE), μέσω των οποίων ένας συνεργατικός σχηματισμός μπορεί να καταγράψει και να αναγνωρίσει το επίπεδο ολοκλήρωσης και λειτουργίας του και να επιδιώξει τη βελτίωση των χαρακτηριστικών που πρέπει να κατέχει προκειμένου να επιτύχει τη μέγιστη καινοτομική ανάπτυξη των μελών του και την ανταγωνιστικότητα σε διεθνές επίπεδο. Στην παρούσα μελέτη δημιουργήθηκε μια επιστημονική μέθοδος αποτύπωσης των κρίσιμων παραγόντων επιτυχίας κατά τη δημιουργία και λειτουργία των συνεργατικών σχηματισμών. Η μέθοδος αυτή καταγράφει την κατάσταση ενός cluster σε ένα ερωτηματολόγιο 60 ερωτήσεων κλειστού τύπου σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν σε ένα cluster και τα στοιχεία που πρέπει να παρακολουθούνται ώστε να γίνονται οι απαραίτητες διορθώσεις και να εξασφαλιστεί η επιτυχία τους. Τέλος εφαρμόζεται ένα σύστημα κατάταξης προκειμένου να χαρακτηριστεί ένα cluster με βάση το στάδιο ανάπτυξης στο οποίο βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή που πραγματοποιείται η έρευνα. (EL)
The present research refers to the identification of the necessary attributes for the development of a cooperative formation that promotes the innovativeness of its members. At the same time, it forms a set of Critical Success Factors (Critical Success Factors), through which a cluster can capture and realize its level of integration. In this study a scientific method was developed to capture critical success factors in the creation and operation of clusters. This method records the status of a cluster in a questionnaire of 60 closed-type questions about the conditions in a cluster and the data to be monitored to make the necessary corrections and ensure its success. (EN)

doctoralThesis

Συνεργατικοί σχηματισμοί (EL)
Μέθοδος ανάλυσης (EL)
Κρίσιμοι παράγοντες επιτυχίας (EL)
Business clusters (EN)


Ελληνική γλώσσα

2017


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.