Βιοκλιματικός σχεδιασμός και περιβαλλοντική άνεση σε αστικό χώρο του Πολυτεχνείου Κρήτης – Προσομοίωση με το λογισμικό ENVI-MET

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Βιοκλιματικός σχεδιασμός και περιβαλλοντική άνεση σε αστικό χώρο του Πολυτεχνείου Κρήτης – Προσομοίωση με το λογισμικό ENVI-MET (EL)

Μαλινακης Αντωνιος (EL)
Malinakis Antonios (EN)

Δουμπος Μιχαηλ (EL)
Πουλιεζος Αναστασιος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Παπαευθυμιου Σπυριδων (EL)
Michael Doumpos (EN)
Technical University of Crete (EN)
Pouliezos Anastasios (EN)
Papaefthimiou Spiros (EN)

Αντικείμενο της παρούσας Διπλωματικής Εργασίας είναι η παρουσίαση της μελέτης του βιοκλιματικού σχεδιασμού και των συνθηκών άνεσης στους υπαίθριους αστικούς χώρους, καθώς και η προσομοίωση των μικροκλιματικών συνθηκών με τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού υπολογιστικής ρευστοδυναμικής ENVI-met. Σκοπός είναι η περιγραφή των αρχών που πρέπει να διέπουν τη σχεδίαση των συνεχώς αυξανόμενων και αναπτυσσόμενων αστικών κέντρων, σύμφωνα με την εγχώρια και τη διεθνή βιβλιογραφία. Για τις ανάγκες της παρούσας Διπλωματικής Εργασίας συστήθηκε μία εκτενής ανάλυση του λογισμικού, η οποία συμπληρώθηκε με έναν οδηγό για το χρήστη. Αναφορικά με τη δομή της εργασίας, αρχικά παρουσιάζεται η πρόταση βιοκλιματικής ανάπλασης για την κεντρική πλατεία της σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και στη συνέχεια θα αναλυθούν τα αποτελέσματα των προσομοιώσεων που αφορούν στην εν λόγω περιοχή. Τέλος, εξάγονται τα συμπεράσματα και γίνεται συζήτηση αναφορικά με αυτά, με στόχο την εξαγωγή τελικών προτάσεων που έρχονται να προστεθούν στη σύγχρονη βιβλιογραφία. (EL)

masterThesis

Προσομοίωση ENVI-MET (EL)
Θερμική άνεση (EL)


Ελληνική γλώσσα

2017


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.