Επίλυση του προβλήματος δρομολόγησης οχημάτων περιορισμένης φόρτωσης και χωρητικότητας με χρήση μεθευρετικού αλγορίθμου περιορισμένης αναζήτησης.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2020 (EL)

Επίλυση του προβλήματος δρομολόγησης οχημάτων περιορισμένης φόρτωσης και χωρητικότητας με χρήση μεθευρετικού αλγορίθμου περιορισμένης αναζήτησης. (EL)
Solving capacitated vehicle routing problem with two dimensional loading constraints using metaheuristic alogorithm (Tabu Search) (EN)

Κρασακης Παναγιωτης (EL)
Krasakis Panagiotis (EN)

Ματσατσινης Νικολαος (EL)
Δελης Αναργυρος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Μαρινακης Ιωαννης (EL)
Technical University of Crete (EN)
Marinakis Ioannis (EN)
Delis Anargyros (EN)
Matsatsinis Nikolaos (EN)

Για την επίλυση του Προβλήματος Δρομολόγησης Οχημάτων περιορισμένης φόρτωσης και χωρητικότητας θα χρησιμοποιήσουμε τον μεθευρετικό αλγόριθμο περιορισμένης αναζήτησης Tabu Search. Σκοπός μας είναι μέσα από πολλαπλές επαναλήψεις και αφού έχουμε εφαρμόσει τους περιορισμούς που απαιτούνται να φτάσουμε στην βέλτιστη λύση του προβλήματος. Για να το επιτύχουμε αυτό θα κατασκευάσουμε μια αρχική εφικτή λύση με την χρήση του αλγορίθμου του Πλησιέστερου Γείτονα και στη συνέχεια θα γίνει σταδιακή βελτίωση αυτής της λύσης με εφαρμογή τριών διαφορετικών μεθόδων Τοπικής Αναζήτησης (1-1 ανταλλαγή στην ίδια διαδρομή,1-0 επανατοποθέτηση, 1-1 ανταλλαγή σε διαφορετικές διαδρομές ) όπου σε συνδυασμό με τη χρήση του αλγορίθμου Περιορισμένης Αναζήτησης η λύση αυτή θα είναι όσο το δυνατών πιο βέλτιστη . Τέλος προκειμένου να έχουμε εφικτή φόρτωση των αντικειμένων στα οχήματα έτσι ώστε να μην παραβιάζονται οι περιορισμοί φόρτωσης , εφαρμόζουμε ένα σύνολο από μεθόδους οι οποίες την καταστούν πραγματοποιήσιμη. (EL)

masterThesis

Περιορισμένη φόρτωση (EL)
Πρόβλημα δρομολόγησης οχημάτων (EL)
Περιορισμένη αναζήτηση (EL)
Tabu search (EN)
2L-CVRP (EN)
VRP (EN)


Ελληνική γλώσσα

2020


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.