Επιθέσεις τζάμινγκ σε ασύρματα δίκτυα: Μια ανάλυση θεωρίας παιγνίων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
E-Locus Ιδρυματικό Καταθετήριο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

On jamming Attack in Wireless Networks: A Game Theoretical Analysis
Επιθέσεις τζάμινγκ σε ασύρματα δίκτυα: Μια ανάλυση θεωρίας παιγνίων

Λούτου, Σοφία Παναγιώτης

Chen, Lin

Η εργασία αυτή ασχολείται με το Jamming, μια από τις κυριότερες απειλές για την ασφάλεια και την ποιότητα της επικοινωνίας στα ασύρματα δίκτυα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να μοντελοποιηθεί ως ένα παίγνιο μηδενικού αθροίσματος, μεταξύ δύο ατόμων, τον Jammer και την οντότητα που επιθυμεί να επικοινωνήσει. Μελετάμε τον Jammer σε μια επικοινωνία με ενεργειακούς περιορισμούς λόγω θερμοτήτας, όπου οι παίχτες μπορούν να μεταδώσουν σε τρία επίπεδα ενέργειας. Σε αυτό το σενάριο, διερευνούμε και αποδεικνύουμε την ύπαρξη ισορροπίας Nash για ένα εύρος δύο παραμέτρων που σχετίζονται με τον πίνακα του παιγνίου. Στη συνέχεια, εισάγουμε τον Jammer σε ένα περιβάλλον συνεργατικής επικοινωνίας, προκειμένου να διατυπώσουμε αναλυτικά πώς αυτός επηρεάζει την επιτεύξιμη ωφελιμότητα, την επιλογή του κόμβου-σύνδεσμου από την πηγή και πώς αυτός επιλέγει την κατανομή της ισχύος του στην επίθεσή του. Η επίδοση των τεχνικών Αποκωδικοποίησης-Προώθησης Decode-and-Forward και Ενίσχυσης-Προώθησης Amplify-and-Forward μελετάται σε αυτό το πλαίσιο. Η προσομείωσή μας καταλήγει στο ότι η μέθοδος της Αποκωδικοποίησης-Προώθησης, δίνει πάντα μεγαλύτερη ωφελιμότητα αν ο κόμβος-σύνδεσμος αποκωδικοποιήσει με επιτυχία το σήμα της πηγής. (EL)

text
Τύπος Εργασίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης

Ασφάλεια
Game Theory
Ισορροπία Νας
Nash Equilibrium
θεωρία παιγνίων
Wireless Networks
Ασύρματα δίκτυα
Security
Jamming
Τζάμινγκ


Αγγλική γλώσσα

2011


Σχολή/Τμήμα--Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών--Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.