Ο ψυχρός πόλεμος και οι επιπτώσεις του στη διαμόρφωση του Σύγχρονου Διεθνούς Συστήματος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
E-Locus Ιδρυματικό Καταθετήριο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2019 (EL)

The Cold War and its impact on the formation of the Modern International System
Ο ψυχρός πόλεμος και οι επιπτώσεις του στη διαμόρφωση του Σύγχρονου Διεθνούς Συστήματος

Περράκης, Ιωάννης

Ξενάκης, Δημήτρης

Η παρούσα μελέτη αφορά τις επιπτώσεις που προκάλεσε ο ψυχρός πόλεμος στις δύο υπερδυνάμεις που προέκυψαν μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και πως αυτές συντέλεσαν ώστε να διαμορφωθεί το σύγχρονο διεθνές σύστημα. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι απόψεις αναφορικά με την απόδοση αιτιών καθώς και ανάληψης της ευθύνης που συνέβαλλαν στην έναρξη του Ψυχρού Πολέμου ο οποίος διήρκησε για περισσότερο από μισό αιώνα. Επιπλέον θα γίνει μια ανάλυση των επιδιώξεων των δύο υπερδυνάμεων. Οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται από δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ιδεολογίες. Εκατέρωθεν οι υπερδυνάμεις προσπαθούσαν να εισάγουν τις αξίες τους καθώς και τα συμφέροντα τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στην κορύφωση των κρίσεων που οδήγησαν στην πόλωση. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα παρουσιαστούν οι φάσεις του Ψυχρού Πολέμου. Το κεφάλαιο ξεκινάει από την έναρξη του πολέμου το 1947 μέχρι την κορύφωση του με την κρίση της Κούβας και της κατασκευής του τείχους του Βερολίνου έως και την ύφεση και της οποίας μετά υπήρξε το τέλος του. Στο τελευταίο κεφάλαιο θα παρουσιαστούν οι επιπτώσεις του ψυχρού πολέμου μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων καθώς και αυτές που συντελέστηκαν στην Ευρώπη η αποτέλεσε το κέντρο του πολέμου. (EL)

text
Τύπος Εργασίας--Πτυχιακές εργασίες

Ηνωμένες Πολιτείεας Αμερικής
Γερμανία
Υπερδύναμη
Nuclear war
NATO
Ψυχρός πόλεμος
Σοβιετική Ένωση
Πυρινικός Πόλεμος
Οικονομία
Cold war
Economy
Unated States of America
ΝΑΤΟ
Super power
Soviet Union
Germany


Ελληνική γλώσσα

2019-06


Σχολή/Τμήμα--Σχολή Κοινωνικών Επιστημών--Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης--Πτυχιακές εργασίες




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.