Η σεξουαλική υγεία και η ικανοποίηση από τη σχέση σε ζευγάρια Ελλήνων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
E-Locus Ιδρυματικό Καταθετήριο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Η σεξουαλική υγεία και η ικανοποίηση από τη σχέση σε ζευγάρια Ελλήνων

Παππά, Δήμητρα

Καραδήμας Ευάγγελος

Η σεξουαλική υγεία θεωρείται πολύ σημαντικό και ουσιαστικό κομμάτι της ζωής των ζευγαριών προκειμένου να διαμορφώσουν μια σταθερή και ισορροπημένη σχέση. Για τη διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ της σεξουαλικής υγείας με την ηλικία, το φύλο και την γενικότερη ικανοποίηση από τη σχέση, πραγματοποιήθηκε μελέτη σε ένα δείγμα 144 ζευγαριών από την Ελλάδα. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανδρών ήταν 40,28, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών ήταν 37,08. Υποθέσαμε ότι η ικανοποίηση που αντλούν τα ζευγάρια από τη σχέση τους αναμένεται να σχετίζεται θετικά με την ποιότητα της σεξουαλικής τους υγείας. Επίσης, οι αντιλήψεις των γυναικών για την ποιότητα της σεξουαλικής τους υγείας μέσα στη σχέση αναμένεται να είναι διαφορετικές από τις αντιλήψεις των ανδρών. Τα αποτελέσματα της μελέτης επιβεβαίωσαν την υπόθεση ότι η ικανοποίηση των συντρόφων από τη σχέση τους συσχετίζεται με τη σεξουαλική τους υγεία, χωρίς να υποδεικνύεται στατιστικώς σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων στις απόψεις που κάθε σύντροφος ξεχωριστά έχει διαμορφώσει για τη σεξουαλική του υγεία. Οι αναλύσεις κατέδειξαν και ενίσχυσαν το παραπάνω αποτέλεσμα, καθώς η ικανοποίηση που λαμβάνουν οι άνδρες από τη σχέση τους αποδείχθηκε σημαντικός παράγοντας ερμηνείας της σεξουαλικής τους υγείας. Τέλος, το αντίστοιχο εύρημα εμφανίζεται μεταξύ της ικανοποίησης των γυναικών από τη σχέση τους και της σεξουαλικής τους υγείας. (EL)

text
Τύπος Εργασίας--Πτυχιακές εργασίες

Ικανοποίηση από τη σχέση
Ζευγάρια Ελλήνων
Marital satisfaction
Sex differences
Διαφορές των δύο φύλων
Sexual health
Greek couples
Σεξουαλική υγεία


Ελληνική γλώσσα

2015


Σχολή/Τμήμα--Σχολή Κοινωνικών Επιστημών--Τμήμα Ψυχολογίας--Πτυχιακές εργασίες




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.