Συμπληρώματα διατροφής- προ και πρεβιοτικά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Συμπληρώματα διατροφής- προ και πρεβιοτικά

Σελήμ, Νιλντέν

"Η σημασία της σωστής διατροφής στην υγεία αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα μαζί με την πρόοδο των τεχνικών και των αναλύσεων που είναι σήμερα δυνατές. Τα συμπληρώματα διατροφής που σήμερα είναι διαθέσιμα ευρέως είναι προϊόντα που απευθύνονται στους σύγχρονους ανθρώπους, σε όσους ενδιαφέρονται για την υγεία, την καλή φυσική κατάσταση και τη διατροφή τους. Περιέχουν φυσικά συστατικά σε μορφή εύληπτη και εύκολα αφομοιώσιμη από τον οργανισμό, χωρίς χημικά πρόσθετα. Σκοπός των συμπληρωμάτων διατροφής είναι να προσφέρουν στον οργανισμό τα συστατικά που του λείπουν ώστε να διατηρείται σε καλή φυσική και πνευματική κατάσταση και με τη σωστή χρήση μπορούν να έχουν θετικές επιδράσεις στον οργανισμό.Παράλληλα, καθίσταται σαφής και ξεκάθαρος ο ρόλος της μικροχλωρίδας του εντέρου και της ανθρώπινης υγείας. Έχει φανεί πως ότι μια υγιής χλωρίδα του εντέρου είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τη γενική υγεία του ξενιστή. Τα προβιοτικά (ζωντανά ανθρώπινα βακτήρια που χορηγούνται σε δισκία ή σαν συμπληρώματα σε τρόφιμα) και τα πρεβιοτικά (τα άπεπτα συστατικά των τροφών, τα οποία ενισχύουν την ανάπτυξη ή/και τη δραστηριότητα των προβιοτικών και της υπόλοιπης εντερικής μικροχλωρίδας) μπορεί να είναι χρήσιμα όταν λαμβάνονται σε συγκεκριμένες συνθήκες.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Ασθένειες
Εντερική Μικροχλωρίδα
Προ- Πρεβιοτικά

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2016-02-16


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.