Διατροφή στη βρεφική και νηπιακή ηλικία: φυσιολογικές αλλαγές, ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά και διατροφικές συστάσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)

Διατροφή στη βρεφική και νηπιακή ηλικία: φυσιολογικές αλλαγές, ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά και διατροφικές συστάσεις

Αναστασιάδου, Αναστασία

Η πορεία ανάπτυξης ενός ανθρώπινου οργανισμού μπορεί να διακριθείσε επιμέρους στάδια-περιόδους. Ο ρυθμός της διαφέρει από άτομο σε άτομο,ενώ τα σταδιά της είναι τα ίδια για όλους τους ανθρώπους. Τα στάδια αυτάπεριλαμβάνουν:- Ενδομήτρια περίοδο (εμβρυΐκή ηλικία)- Βρεφική ηλικία (από την γέννηση μέχρι το 1οέτος)- Νηπιακή ηλικία (από το 1ομέχρι το 3οέτος)- Προσχολική ηλικία (από το 4ομέχρι το 6οέτος)- Σχολική ηλικία (από το 7ομέχρι το 10οέτος)- Προεφηβική και εφηβική ηλικία (από το 11ομέχρι το 18οέτος)Η παρούσα εργασία θα ασχοληθεί με δύο στάδια ανάπτυξης: τη βρεφικήκαι νηπιακή ηλικία. Έγινε μια προσπάθεια σύνθεσης και ανάλυσης των πιοπρόσφατων δεδομένων της βιβλιογραφίας, όσον αφορά την ψυχοσωματικήανάπτυξη αλλά κυριότερα τις διατροφικές οδηγίες και συστάσεις σε αυτές τιςευαίσθητες ηλικιακές ομάδες.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

ανατομία
διατροφή
θρεπτικά συστατικά
Βρέφη
νήπια


2002


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.