Παράγοντες που επηρεάζουν τους φυσιολογικούς μηχανισμούς πρόκλησης πείνας και κορεσμού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Παράγοντες που επηρεάζουν τους φυσιολογικούς μηχανισμούς πρόκλησης πείνας και κορεσμού

Πουρνάρα, Ειρήνη

Η παρούσα πτυχιακή με θέμα τους φυσιολογικούς μηχανισμούς που επηρεάζουν το σήμα μετάδοσης της πείνας και του κορεσμού έχει ως σκοπό να παραθέσει στον αναγνώστη τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στο σύνθετο αυτό «μονοπάτι». Ειδικότερα, περιοχές του κεντρικού νευρικού συστήματος διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση του σήματος πείνας/κορεσμού. Επιπλέον, το ενδοκρινικό σύστημα σε συνεργασία με περιοχές του κεντρικού νευρικού συστήματος είτε ενισχύουν το αίσθημα πείνας/κορεσμού είτε το καταστέλλουν. Στο πρώτο μέρος της πτυχιακής, αναφέρονται αυτοί οι δύο κύριοι μηχανισμοί. Στο δεύτερο μέρος γίνεται μια ανασκόπηση παραγόντων που αφορούν στα τρόφιμα και στην περιεκτικότητά τους σε μακροθρεπτικά συστατικά αλλά και σε άλλους παράγοντες όπως η άσκηση, ο ύπνος και το κάπνισμα και το πώς αυτοί εμπλέκονται στο «μονοπάτι» μετάδοσης του σήματος πείνας/κορεσμού. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα αισθήματα αυτά είναι πολυπαραγοντικά και η παρούσα πτυχιακή περιλαμβάνει τους κυριότερους από τους εμπλεκόμενους παράγοντες.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

κορεσμός
νευρικό
ενδοκρινικό
παράγοντες
Πείνα


2016-10-27


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.