Ανάλυση θεσμού δικαιόχρησης (franchising) στην ψηφιακή οικονομία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2019 (EL)

Ανάλυση θεσμού δικαιόχρησης (franchising) στην ψηφιακή οικονομία

Τζάμπαλης, Στυλιανός, Μιχαήλ

Η εργασία αυτή έχει σκοπό να περιγράψει και να αναλύσει τους ορισμούς, τα χαρακτηριστικά και τις μεθόδους του θεσμού της δικαιόχρησης (franchising), καθώς και το πώς επηρεάζει αλλά και επηρεάζεται από την παγκόσμια οικονομία. Πέραν των παραπάνω, θα υπάρξει εκτενέστερη ανάλυση μέσα από διεθνείς έρευνες, επιστημονικές μελέτες και έγκυρα πιστοποιημένα στατιστικά στοιχεία για το πώς λειτουργεί το franchising, και το πώς βοηθάει τις νέες επιχειρήσεις στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας. Πάνω κάτω όλοι γνωρίζουν έστω και λίγο τι είναι το franchising. Διαβάζοντας κάποιος την παρούσα εργασία θα μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει με το franchise, καθώς και θα του λυθούν οι όποιες απορίες έχει επί του θέματος. Με λίγα λόγια, το franchise είναι μία σύμβαση συνεργασίας δύο ατόμων, του δικαιοδόχου (συνήθως νέα επιχείρηση ή επιχείρηση που προσπαθεί να ανακάμψει) και του δικαιοπάροχου (συνήθως μεγάλη και γνωστή επιχείρηση), όπου ο πρώτος πληρώνοντας ένα αντίτιμο στον δεύτερο, παίρνει από αυτόν το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την επωνυμία του και πολλά ακόμα στοιχεία της επιχείρησής του. Μερικά παραδείγματα franchise εταιριών είναι ο Γερμανός, η Vodafone, ο Κωτσόβολος και πολλά ακόμα brand names.Τα πρώτα δύο κεφάλαια είναι κατά προσέγγιση τα βασικά στοιχεία του θεσμού. Στο πρώτο κεφάλαιο συγκεκριμένα, θα αναφερθεί επ’ ακριβώς ο ορισμός της δικαιόχρησης αναλυτικά και θα υπάρξει και μία σύντομη ιστορική αναδρομή του θεσμού. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν όλες οι ορολογίες που υπάρχουν σχετικά με την δικαιόχρηση, προκειμένου οι αναγνώστες να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση για την μελέτη της υπόλοιπης εργασίας. Τέλος θα υπάρξει ανάλυση των ειδών δικαιόχρησης που υπάρχουν και του διεθνούς κώδικα δεοντολογίας της δικαιόχρησης.Το επόμενο κεφάλαιο περιέχει έρευνες και μελέτες που αποδεικνύουν την μεγάλη συνεισφορά του franchising στην οικονομία κάθε χώρας, καθώς και το πως η ανάπτυξη και η εξέλιξη της τεχνολογίας επηρεάζει την λειτουργία της δικαιόχρησης. Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο γίνεται η S.W.O.T. ανάλυση του θεσμού και περιέχονται όλα τα στοιχεία που χρειάζεται να ξέρει κάποιος για να ανοίξει ένα franchise κατάστημα. Συνεπώς, στο τέλος αυτής της εργασίας οι αναγνώστες θα έχουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την λειτουργία της βιομηχανίας franchise.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Επιχείρηση
Οικονομία
Επιχειρήσεις - Οικονομία - Ελλάδα
Συμβάσεις - Ελλάδα
Επιχειρήσεις - Διοίκηση και οργάνωση - Ελλάδα
Δικαιόχρηση (Λιανικό Εμπόριο) - Ελλάδα
Εταιρία
Δικαιόχρηση
Τεχνολογία


2019-02-26


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.