Αντιλήψεις του γενικού πληθυσμού για το ρόλο της διατροφής στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2009 (EL)
Αντιλήψεις του γενικού πληθυσμού για το ρόλο της διατροφής στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων

Γεωργουσοπούλου, Εκάβη

Όπως έχει αναδειχθεί από πληθώρα ερευνητικών μελετών, η διατροφή είναι ένας σημαντικότατος παράγοντας κινδύνου για τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Αυτό όμως που δεν έχει ερευνηθεί και ειδικά στην Ελλάδα, είναι το επίπεδο ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού για τον επιβαρυντικό ρόλο της ανθυγιεινής διατροφής στον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Η παρούσα έρευνα εξέτασε το επίπεδο ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού στη Ελλάδα, και επιβεβαιώθηκε η υποψία πως οι Έλληνες αγνοούν τόσο τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όσο και την επιβαρυντική επίδραση της ανθυγιεινής διατροφής. Αποδεικνύεται η έλλειψη στρατηγικής πρόληψης και ενημέρωσης του πληθυσμού, που φαίνεται όλο και πιο αναγκαία, καθώς η συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων όλο και αυξάνεται.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Καρδιαγγειακό σύστημα - Ασθένειες - Παράγοντες κινδύνου
Heart - Diseases - Nutritional aspects
Cardiovascular system - Diseases - Risk factors
Καρδιά - Ασθένειες - Διαιτολογικές απόψεις
Cardiovascular system - Diseases - Nutritional aspects
Καρδιαγγειακό σύστημα - Ασθένειες - Διαιτολογικές απόψεις

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2009-10-26


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.