Μελέτη της σταθερότητας ελαίων κάτω από διαφορετικές συνθήκες αποθήκευσης πριν και μετά τον εμπλουτισμό τους με εκχυλίσματα αντιοξειδωτικών

This item is provided by the institution :
Harokopio University   

Repository :
Library and Information Center ESTIA   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Μελέτη της σταθερότητας ελαίων κάτω από διαφορετικές συνθήκες αποθήκευσης πριν και μετά τον εμπλουτισμό τους με εκχυλίσματα αντιοξειδωτικών

Μαρκίδη, Αικατερίνη Αναστασία

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

2007-12-04


Φυτικά έλαια διαθέσιμα στο εμπόριο (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο και φοινικέλαιο ) εμπλουτίστηκαν με φαινολικό εκχύλισμα από τα φύλλα της ελιάς. Προστέθηκε ποσότητα εκχυλίσματος τόση ώστε τα έλαια να εμπλουτιστούν με συγκέντρωση 200 mg πολυφαινολών / Kg. Το ολικό πολυφαινολικό περιεχόμενο τόσο των μη εμπλουτισμένων όσο και των εμπλουτισμένων ελαίων υπολογίστηκε με τη μέθοδο Folin- Ciocalteau. Τα είδη των πολυφαινολικών ενώσεων υπολογίστηκαν με τη μέθοδο GC/ MS, η ολευροπαΐνη και η Vit Ε με τη μέθοδο HPLC. Συμπερασματικά, ο εμπλουτισμός δεν έδειξε να επηρεάζει σημαντικά τα έλαια κατά την διάρκεια της αποθήκευσης σε καμία μορφή αποθήκευσης. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης των ελαίων είναι η παραμονή τους στο σκοτάδι.


Έλαια και λίπη
Πολυφαινόλες
Αντιοξειδωτικά

Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής

Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)