Μελέτη της σταθερότητας ελαίων κάτω από διαφορετικές συνθήκες αποθήκευσης πριν και μετά τον εμπλουτισμό τους με εκχυλίσματα αντιοξειδωτικών

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο   

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Μελέτη της σταθερότητας ελαίων κάτω από διαφορετικές συνθήκες αποθήκευσης πριν και μετά τον εμπλουτισμό τους με εκχυλίσματα αντιοξειδωτικών

Μαρκίδη, Αικατερίνη Αναστασία

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

2007-12-04


Φυτικά έλαια διαθέσιμα στο εμπόριο (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο και φοινικέλαιο ) εμπλουτίστηκαν με φαινολικό εκχύλισμα από τα φύλλα της ελιάς. Προστέθηκε ποσότητα εκχυλίσματος τόση ώστε τα έλαια να εμπλουτιστούν με συγκέντρωση 200 mg πολυφαινολών / Kg. Το ολικό πολυφαινολικό περιεχόμενο τόσο των μη εμπλουτισμένων όσο και των εμπλουτισμένων ελαίων υπολογίστηκε με τη μέθοδο Folin- Ciocalteau. Τα είδη των πολυφαινολικών ενώσεων υπολογίστηκαν με τη μέθοδο GC/ MS, η ολευροπαΐνη και η Vit Ε με τη μέθοδο HPLC. Συμπερασματικά, ο εμπλουτισμός δεν έδειξε να επηρεάζει σημαντικά τα έλαια κατά την διάρκεια της αποθήκευσης σε καμία μορφή αποθήκευσης. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης των ελαίων είναι η παραμονή τους στο σκοτάδι.


Έλαια και λίπη
Πολυφαινόλες
Αντιοξειδωτικά

Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής

Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.