Αποταμιευτική και καταναλωτική συμπεριφορά των εφήβων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Αποταμιευτική και καταναλωτική συμπεριφορά των εφήβων

Κωστούλα, Βικτωρία

Διανύοντας μια περίοδο οικονομικής κρίσης και οικονομικής ανασφάλειας, η οποία αγγίζει όλες τις δομές της ελληνικής κοινωνίας και έχει αλυσιδωτές επιδράσεις σε όλες τις ηλικίες, η μελέτη της αποταμιευτικής και καταναλωτικής συμπεριφοράς των εφήβων κρίθηκε από το συντάκτη της παρούσας εργασίας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη. Γιατί προέρχεται από μία σχολή στην οποία βασικός όρος είναι η οικονομία και η οποία σχετίζεται με την εκπαίδευση. Η διερεύνηση λοιπόν της οικονομικής συμπεριφοράς των εφήβων, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα το μαθητικό δυναμικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου εντάσσεται το μάθημα της οικιακής οικονομίας θεωρήθηκε θέμα με ενδιαφέρουσες προοπτικές. Ο λόγος είναι διττός. Αρχικά, μέσω του ερωτηματολογίου δόθηκε η δυνατότητα να αποκτηθεί μια σφαιρική εικόνα για το χαρακτήρα, τη συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης των εφήβων. Αυτό καθιστά πιο εύκολο τον τρόπο με τον οποίο ένας νέος εκπαιδευτικός θα μπορέσει να τους προσεγγίσει και να τους μεταδώσει τα μηνύματα και τις γνώσεις που θέλει. Έπειτα η γνώση της σχέσης που έχουν με το χρήμα θα βοηθήσει να διδαχτεί σωστά και αποτελεσματικά το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας ώστε βγαίνοντας από το σχολείο να μπορούν να συμπεριφερθούν ώριμα και συνετά και να αποφύγουν οικονομικές δυσχέρειες.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Οικονομία - Ελλάδα
Consumer behavior
Αποταμίευση και επένδυση - Ελλάδα
Savings and investment - Greece
Καταναλωτική συμπεριφορά
Finance - Greece

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2010-05-26


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.