δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Το Γυαλί και χρήση του στην Αυτοκινητοβιομηχανία

Παχατουρίδης, Τηλέμαχος

Μέχρι τον 18ο και 19ο αιώνα το γυαλί ήταν πολύ ακριβό και είχε περιορισμένη χρήση κυρίως ως βιτρό (υαλογράφημα) σε εκκλησίες. Η παραγωγή γυαλιού σε ευρεία κλίμακα άρχισε με τη βιομηχανική επανάσταση. Στις αρχές του 20ου αιώνα ξεκίνησε η μαζική παραγωγή γυάλινων δοχείων, ενώ η παραγωγή γυάλινων λαμπτήρων αυτοματοποιήθηκε το 1926. Σήμερα το γυαλί είναι πολύ φθηνότερο και χρησιμοποιείται όχι μόνο για να φτιάξουμε παράθυρα και καθρέφτες αλλά για να φτιάξουμε δοχεία συσκευασίας τροφίμων και ποτών σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη. Επίσης από γυαλί φτιάχνονται τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, των τραίνων και των αεροπλάνων, οι φακοί για τα γυαλιά, τα τηλεσκόπια, οι φωτογραφικές και κινηματογραφικές μηχανές, θερμοκήπια και εργοστάσια, οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες, επιστημονικές συσκευές και δοκιμαστικοί σωλήνες, οπτικές ίνες για τις τηλεπικοινωνίες, οθόνες για τις τηλεοράσεις και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γυάλινες ίνες για μόνωση. Ο κατάλογος είναι σχεδόν ατελείωτος.
Πτυχιακή Εργασία__Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών_Τμήμα Οχημάτων,2013__5169

Άλλο
other
Thesis
Other

Οχήματα
Αλεξίσφαιρα τζάμια
Ανακύκλωση γυαλιού
Υαλοπίνακες
Κρυσταλλοπινακες
Automotive glazing
Αυτοκίνητα
Αυτοκίνητα-Σχεδιασμός και κατασκευή
Τζάμια-Αλεξίσφαιρα
Γυαλί
Βιοΰαλοι
Τζάμια
Υαλοπίνακες Ασφάλειας
Υαλοσώματα
Αυτοκίνητο
Automobiles-Design and construction
Αυτοκινητοβιομηχανία
Βιομηχανίες-Οχήματα


Ελληνική γλώσσα

2013-07-11T12:26:37Z


Πτυχιακές Εργασίες




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.