Διερεύνηση της επίδρασης της υιοθέτησης της μεσογειακής διατροφής, σε πληθυσμό της Κρήτης, με και χωρίς σακχαρώδη διαβήτη.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Διερεύνηση της επίδρασης της υιοθέτησης της μεσογειακής διατροφής, σε πληθυσμό της Κρήτης, με και χωρίς σακχαρώδη διαβήτη.

Ασκιανάκη, Ευτυχία

Η μεσογειακή διατροφή αποτελεί ένα πρότυπο μοντέλο διατροφής το οποίο αναπτύχθηκε από τους λαούς της Μεσογείου. Πολλές κλινικές και επιδημιολογικές μελέτες, αναφέρουν τη σημαντικότητα και την σύνδεση της με την μείωση εμφάνισης μεταβολικών νοσημάτων, όπως σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία, αλλά και καρδειαγγειακών παθήσεων και διάφορων μορφών καρκίνου. Πλέον όμως, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι διάφοροι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες έχουν αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων, οι οποίοι καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε λίπη, ζάχαρη καθώς και έτοιμα φαγητά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την απομάκρυνση από τη μεσογειακή διατροφή και την αύξηση εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκίας και πλήθος άλλων παθήσεων. Με το MedDietScoreμπορούμε να μετρήσουμε τον βαθμό υιοθέτησης της μεσογειακής διατροφής, σήμερα.

Bachelor thesis
bachelorThesis
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία

Mediterranean diet
Diabetes mellitus
Σακχαρώδης διαβήτης
Μεσογειακή διατροφή


2017-10-17


Μεταπτυχιακές Διατριβές

Default License



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.