Μέτρηση καλίου, νατρίου και αλατιού μέσω της ανάλυσης ούρων εικοσιτετραώρου

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Μέτρηση καλίου, νατρίου και αλατιού μέσω της ανάλυσης ούρων εικοσιτετραώρου

Βαφειάδης, Στυλιανός

Οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων σήμερα χαρακτηρίζονται από σημαντική αύξηση στην κατανάλωση χλωριούχου νατρίου, η οποία συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας τα οποία απασχολούν έντονα την επιστημονική κοινότητα. Υπέρταση, καρδιαγγειακά, οστεοπόρωση και παχυσαρκία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την υπερκατανάλωση χλωριούχου νατρίου, ενώ παράλληλα η υποκατανάλωση καλίου έχει και αυτή δυσμενείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Το γεγονός αυτό καθιστά σημαντική την επιπλέον μελέτη της πρόσληψης χλωριούχου νατρίου σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία έγινε μία προσπάθεια προσδιορισμού της πρόσληψης χλωριούχου νατρίου αλλά και καλίου σε φοιτητές της Θεσσαλονίκης ηλικίας 21,16±2,26.

Bachelor thesis
bachelorThesis
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία

Salt
Ανάλυση ούρων
Sodium
Κάλιο
Αλάτι
Νάτριο
Potassium
Urine analysis


2017-10-17


Πτυχιακές Εργασίες

Default License



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.