Καινοτομία Έρευνα και Τεχνολογία. τ.55, Γυναίκες & Επιστήμη

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)

Καινοτομία Έρευνα και Τεχνολογία. τ.55, Γυναίκες & Επιστήμη

Στο συγκεκριμένο τεύχος γίνεται ειδική αναφορά στη παρουσία των γυναικών στον τομέα της επιστήμης και τεχνολογίας. Περιλαμβάνεται σχετική συνέντευξη με την κα. Εύη Σαχίνη, προϊσταμένη του τμήματος ανάπτυξης του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Ειδικότερες αναφορές γίνονται στο έργο "Χαρτογράφηση του επιστημονικού χώρου του ελληνικού γυναικείου ερευνητικού δυναμικού" που υλοποιεί το ΕΚΤ και αφορά στην ποιοτική και ποσοτική καταγραφή των ελληνίδων ερευνητριών. Επιπλέον, παρέχονται αποτελέσματα από τον απολογισμό της δεύτερης βδομάδας Επιστήμης και Τεχνολογίας, στην οποία παρουσιάζονται τα επιτεύγματα ελληνικών ερευνητικών ομάδων. Γίνεται αναφορά σε ελληνικές τεχνολογικές καινοτομίες που αφορούν σε νέα συστήματα θερμομηχανικής προστασίας διαστημοπλοίων, νανοκρυσταλλικές επικαλύψεις με θερμό ψεκασμό και πρότυπα εργαλεία και υπηρεσίες για την εξοικονόμηση ενέργειας στις ελληνικές κλωστοϋφαντουργίες. Παρέχονται επίσης πληροφορίες σχετικά με το έργο NIS-NEST που συντονίζει το ΕΚΤ και αφορά την ενίσχυση της συνεργασίας της ΕΕ με τη Ρωσία και τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης.

OtherMaterial


Ελληνική γλώσσα

2008-09-10T12:41:16Z
2006-07
2012-06-12T11:25:52Z


Άλλο
Τύποι Τεκμηρίων
Συλλογές του Ήλιος
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.