Βίκτωρ Ουγκώ: οι φιλελληνικές του εκδηλώσεις

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Βίκτωρ Ουγκώ: οι φιλελληνικές του εκδηλώσεις

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρεται στο φιλελληνισμό του Βίκτορα Ουγκώ καθώς και στη μεγάλη επίδραση που άσκησε στους Έλληνες λογοτέχνες, όπως στον Κωστή Παλαμά. Ενδεικτικό είναι το έργο του «Τα Ανατολίτικα», στο οποίο διαφαίνεται το φιλελληνικό ενδιαφέρον του λογοτέχνη. Ο Ουγκώ εξέφρασε καθυστερημένα σε σχέση με τους υπόλοιπους φιλέλληνες λογοτέχνες τα αισθήματά του (στο τέλος περίπου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821), διότι τότε και ο ίδιος αποδεσμεύθηκε από τη φιλομοναρχική παράταξη και εντάθηκε στους φιλελεύθερους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μολονότι υπήρξε αυτή η καθυστέρηση, ο Ουγκώ δεν σταμάτησε στιγμή να ενδιαφέρεται για τα ελληνικά προβλήματα, όπως για τη βασιλεία που ήλθε μετά την Επανάσταση, τους αγώνες της Κρήτης γύρω στο 1866 κτλ.

BookChapter


Ελληνική γλώσσα

2008-10-16T12:28:30Z
2002
2012-06-12T11:35:20Z


Μορφωτικές Εκδηλώσεις
Τύποι Τεκμηρίων
Συλλογές του Ήλιος
Κεφάλαιο Βιβλίου*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.