Η απήχηση του Βίκτορος Ουγκώ στην Ελλάδα κατά τον 19ο αιώνα

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Η απήχηση του Βίκτορος Ουγκώ στην Ελλάδα κατά τον 19ο αιώνα

Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο η συγγραφέας αναφέρεται στην απήχηση του Ουγκώ στην Ελλάδα. Λόγω της έντονης πολιτικής του δραστηριότητας, μεταφράσεις του έργου του και άρθρα που τον αφορούν δημοσιεύονται σε ελληνικά περιοδικά. Ριζικά επηρέασε τη συμπάθεια του ελληνικού κοινού η μετάφραση των Αθλίων από τον Σκυλίτση, ο οποίος μετέφρασε και τα ονόματα των ηρώων στα ελληνικά και οι ονομασίες αυτές παρέμειναν μέχρι σήμερα αναμφισβήτητες. Ανάμεσα στα έτη 1866-1869, ο Ουγκώ συγγράφει τρεις επιστολές συμπαράστασης υπέρ της Κριτικής Επανάστασης. Μετά το 1870, όπου ο Ουγκώ επιστρέφει στο Παρίσι μετά την εικοσαετή σχεδόν εξορία του, παρατηρείται στην Ελλάδα ένα κλίμα αμφισβήτησης των ικανοτήτων του, διότι συχνά παρουσιάζεται στον τύπο ως υποκινητής ταραχών. Εν τούτοις, τα έργα του συνεχίζονται να εξακολουθούν να είναι δημοφιλή στην Ελλάδα. Η λατρεία της ελληνικής κοινωνίας έγινε ακόμα πιο εμφανής με το θάνατό του, ο οποίος βιώθηκε σχεδόν με την ίδια ένταση που βιώθηκε και στη Γαλλία.

BookChapter


Ελληνική γλώσσα

2002
2008-10-16T13:15:44Z
2012-06-12T11:34:16Z


Μορφωτικές Εκδηλώσεις
Τύποι Τεκμηρίων
Συλλογές του Ήλιος
Κεφάλαιο Βιβλίου*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.