Aποτελεσματικότητα του διεθνούς και εθνικού νομικού πλαισίου στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη: η περίπτωση της Ρόδου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Aποτελεσματικότητα του διεθνούς και εθνικού νομικού πλαισίου στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη: η περίπτωση της Ρόδου (EL)

Λόη, Χριστίνα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών. Μεσογειακών Σπουδών. (EL)

H διδακτορική διατριβή με τίτλο ‘’αποτελεσματικότητα του διεθνούς και εθνικού νομικού πλαισίου στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη: η περίπτωση της Ρόδου’’, στόχο έχει να μελετήσει το υφιστάμενο διεθνές και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο αναφορικά με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και να διερευνήσει ειδικά για το νησί της Ρόδου, α) αν το πλαίσιο αυτό εφαρμόζεται, β) στο βαθμό που εφαρμόζεται κατά πόσο έχει οδηγήσει σε βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και γ) στο βαθμό που δεν εφαρμόζεται τί φταίει. Στην εργασία αυτή, ο όρος αποτελεσματικότητα δεν χρησιμοποιείται με την αυστηρά οικονομική του έννοια. Εξετάζεται ως ο βαθμός στον οποίο το θεσμικό πλαίσιο για το περιβάλλον εφαρμόζεται και έχει θετικά αποτελέσματα στην ποιότητα του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα για τις ανάγκες της εργασίας αυτής ως αποτελεσματικότητα ορίζεται η δυνατότητα ανταπόκρισης σε συγκεκριμένους στόχους. Η διατριβή αποτελείται από δυο μέρη όπου στο μεν πρώτο μέρος περιλαμβάνεται η παρουσίαση του ευρύτερου θεωρητικού πλαισίου που αφορά τον τουρισμό ως οικονομικό και κοινωνικό φαινόμενο αναλύοντας τις τάσεις του σύγχρονου τουρισμού καθώς και τις διαγραφόμενες προοπτικές και προβλήματα που συνδέονται με το περιβάλλον σε διεθνές επίπεδο. Ακολούθως, αναφέρονται οι σημαντικότερες νομοθετικές ρυθμίσεις που σχετίζονται με το εθνικό δημόσιο δίκαιο για το περιβάλλον και την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Το δεύτερο μέρος μελετά την περιοχή έρευνας, το νησί της Ρόδου, γίνεται καταγραφή της τουριστικής δραστηριότητας του νησιού στο επίπεδο της προσφοράς και της ζήτησης τουριστικών υπηρεσιών και μελετάται ο βαθμός εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

doctoralThesis

International law (EL)
Tourism (EL)
Τουρισμός (EL)
Βιώσιμη ανάπτυξη (EL)
National law (EL)
Sustainable development (EL)
Διεθνές δίκαιο (EL)
Εθνικό δίκαιο (EL)


2014


2015-11-17T10:43:25Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.