Ο βενετο-οθωμανικός ανταγωνισμός για την κατάκτηση του ελλαδικού χώρου. Ο πρώτος Βενετοτουρκικός πόλεμος και ο κόσμος της νοτιοανατολικής λεκανης της Μεσογείου (1463-1479).

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Ο βενετο-οθωμανικός ανταγωνισμός για την κατάκτηση του ελλαδικού χώρου. Ο πρώτος Βενετοτουρκικός πόλεμος και ο κόσμος της νοτιοανατολικής λεκανης της Μεσογείου (1463-1479). (EL)

Πέρρα, Φωτεινή - Βασίλειος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών. (EL)

Θέμα της διατριβής είναι ο Α΄ βενετο-οθωμανικός πόλεμος και ο τρόπος με τον οποίο επηρέασε τις ιστορικές τύχες της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σκοπός της είναι να αναλύσει διεξοδικά και να παρουσιάσει ένα από τα σημαντικότερα πολεμικά γεγονότα του 15ου αιώνα, μέσα από συγκεκριμένα ερωτήματα επιχειρώντας μια ιστορική αποτίμηση και κριτική προσέγγιση του πολέμου αυτού, ώστε να καταδειχθούν οι διάφορες πτυχές του που περιλάμβαναν διάφορες παραμέτρους. Αυτές σχετίζονται αρχικά με τη γεγονοτολογία των δεκαέξι ετών, χρονικό διάστημα που κράτησε συνολικά χωρίς όμως να εξαντλούνται εκεί. Θέματα όπως η αντίδραση των ελληνικών πληθυσμών, οι διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο αντιπάλων πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι αιτίες και αφορμές για την έκρηξη της πολεμικής σύρραξης και η εμπλοκή και άλλων ευρωπαϊκών ή ανατολικών δυνάμεων ήταν τα προς εξέταση και διερεύνηση ζητήματα. Η σύνθεση της εργασίας ολοκληρώθηκε με την προσθήκη παραρτήματος με πίνακες εκκλησιαστικών και κοσμικών ηγεμόνων, μετάφραση αποσπασμάτων του έργου του Giacomo Bosio και χαρτών.

doctoralThesis

Mediterranean (EL)
15nth century (EL)
Βενετο-οθωμανικές σχέσεις (EL)
Μεσόγειος (EL)
15ος αιώνας (EL)
Venetian-Ottoman relations (EL)


2007


2015-11-17T10:43:26Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.