Αξιολόγηση επενδυτικών στρατηγικών για την διαμόρφωση δυναμικών χαρτοφυλακίων Hedge Funds

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Αξιολόγηση επενδυτικών στρατηγικών για την διαμόρφωση δυναμικών χαρτοφυλακίων Hedge Funds (EL)

Ρουμπής, Ευθύμιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών. (EL)

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι παραδοσιακές επενδυτικές επιλογές όπως οι μετοχές, ομόλογα και τα αμοιβαία κεφάλαια δεν μπορούν να καλύψουν τις διαφοροποιημένες, σε σχέση με το παρελθόν, ανάγκες των επενδυτών. Η αντιστάθμιση των κινδύνων, ο βαθμός διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου, η επίτευξη θετικών αποδόσεων ανεξάρτητα της πορείας των αγορών, είναι πλέον κάποιοι από τους στόχους που πρέπει να ικανοποιεί η σύνθεση ενός χαρτοφυλακίου. Η ικανοποίηση των παραπάνω απαιτήσεων έρχεται μέσα από ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα επενδυτικών υπηρεσιών όπως είναι τα hedge funds. Τα hedge funds αποτελούν ιδιωτικές επενδυτικές κοινοπραξίες οι οποίες οργανώνονται και διαχειρίζονται από επαγγελματία διαχειριστή επενδύσεων που αμείβεται με βάση την απόδοση των επενδύσεων.Σκοπός της διδακτορικής διατριβής είναι να συμβάλει στον εμπλουτισμό της επιστημονικής γνώσης, αφενός, με την κατανόηση και ανάλυση των χρηματοοικονομικών καινοτομιών που εισάγουν τα hedge funds στην επενδυτική κοινότητα. Και, αφετέρου, με την εφαρμογή ποσοτικών μεθόδων και την παρουσίαση προτάσεων για την αξιοποίηση του κλάδου των hedge funds ως μια σύγχρονη επενδυτική επιλογή η οποία μπορεί να προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα όταν συνδυαστεί με τις παραδοσιακές επενδύσεις. Σε ένα πρώτο επίπεδο ανάλυσης η μελέτη εστιάζει στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κλάδου, τα σημεία διαφοροποίησης απο τις παραδοσιακές συλλογικές επενδύσεις, το μέγεθος των επενδυμένων κεφαλαίων, τις στρατηγικές και τη σχέση μεταξύ κινδύνου και απόδοσης που προσφέρει κάθε μία από τις βασικές κατηγορίες των hedge funds. Μετά την διαδικασία αξιολόγησης των χαρακτηριστικών κάθε στρατηγικής, σε ένα δεύτερο επίπεδο ανάλυσης, μας δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθεί αυτή η γνώση για την κατασκευή δυναμικών χαρτοφυλακίων. Εφαρμόζοντας καινοτόμα οικονομετρικά υποδείγματα στα πλαίσια των θεωριών χαρτοφυλακίου μελετάμε και προτείνουμε την σύνθεση χαρτοφυλακίων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως σημαντικές αποδόσεις με περιορισμό του κινδύνου και προστασία των επενδυτών σε καθοδικές αγορές.

doctoralThesis

Multifactor models (EL)
Εναλλακτικες επενδύσεις (EL)
Hedge Funds (EL)
Dynamic variance–covariance matrix (EL)
Copula (EL)
Πολυμεταβλητά υποδείγματα (EL)
Δυναμικά υποδείγματα διακύμανσης-συνδιακύμανσης (EL)
Dependence (EL)
Βελτιστοποίηση χαρτοφυλακίου (EL)
Optimal hedge fund portfolios (EL)
Ασύμμετρη σχέση αγορών (EL)


2015


2015-11-17T10:43:50Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.