Ψηφιακά επιχειρηματικά οικοσυστήματα: εφαρμογή στη ναυτιλία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Ψηφιακά επιχειρηματικά οικοσυστήματα: εφαρμογή στη ναυτιλία (EL)

Ντούρμας, Γεώργιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών. (EL)

Η επανάσταση της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (τπε) έχει διαφοροποιήσει το πλαίσιο που δραστηριοποιούνται οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις οι οποίες υπερέχουν στην πληροφορία μπορούν να έχουν τον έλεγχο του λειτουργικού κόστους και ταυτόχρονα να διατηρούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. μετά μια σύντομη μελέτη της ιστορικής εξέλιξης της τπε, αναπτύσσεται η θεωρία των ψηφιακών επιχειρηματικών οικοσυστημάτων (ψεο) στη ναυτιλία. προκειμένου να υποστηριχθεί η θεωρία των ψεο αναπτύξαμε το μοντέλο μιας επιχειρηματικής πλατφόρμας που μπορεί να υποστηρίξει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των ναυτιλιακών επιχειρήσεων μέσω του διαδικτύου. η πλατφόρμα αναπτύσσεται με λογισμικό ανοικτού κώδικα και μπορεί να εκληφθεί ως ένα οικοσυστημικό περιβάλλον το οποίο οικίζεται από διάφορα «είδη». τα «είδη» αυτά αποτελούν ναυτιλιακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιούν οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις συνδεόμενες στην πλατφόρμα. για την αξιολόγηση και την επιλογή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα παρέχονται από την πλατφόρμα παρουσιάζεται ένας αλγόριθμος. η μεθοδολογία βασίζεται στο πλαίσιο μιας πολυκριτηριακής λήψης αποφάσεων η οποία αξιολογεί την απόδοση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και τη σημαντικότητα ενός αριθμού κριτηρίων αξιολόγησης. Η καινοτομία της μεθοδολογίας έγκειται στο ότι ενσωματώνει τεχνικές της θεωρίας των ασαφών συνόλων στη κλασσική μέθοδο της πολυκριτηριακής λήψης αποφάσεων. η διατριβή καταλήγει με τη μελέτη περίπτωσης για την αξιολόγηση 12 ναυτιλιακών ηλεκτρονικών υπηρεσιών και τη διαδικτυακή εφαρμογή της πλατφόρμας.

doctoralThesis

Fuzzy logic (EL)
Ψηφιακά επιχειρηματικά οικοσυστήματα (EL)
Digital business ecosystems (EL)
Maritime electronic services (EL)
Ασαφής λογική (EL)
Λογισμικό ανοικτού κώδικα (EL)
Open source code (EL)
Maritime business platforms (EL)
Ναυτιλιακές επιχειρηματικές πλατφόρμες (EL)
Ναυτιλιακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες (EL)


2008


2015-11-17T10:43:54Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.