Σύστημα αειφόρου λογιστικής: ολοκληρωμένο εργαλείο πληροφορικής υποστήριξης της επιχείρησιακής αειφόρου διαχείρισης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2005 (EL)

Σύστημα αειφόρου λογιστικής: ολοκληρωμένο εργαλείο πληροφορικής υποστήριξης της επιχείρησιακής αειφόρου διαχείρισης (EL)

Νικολάου, Ιωάννης - Ε.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. (EL)

Το βασικό ερώτημα που διερευνάται στην παρούσα διατριβή είναι κατά πόσο έχει δοθεί η μπορεί να δοθεί ένας ενιαίος και λειτουργικός ορισμός για την έννοια της αειφόρου επιχείρισης, καθώς επίσης κατά πόσον είναι εφικτή μια σαφής και ολοκληρωμένη μεθοδολογία για την μέτρηση αυτής της ιδιότητας. Για την απάντηση του ερωτήματος ο πρώτος βασικός στόχος που επιτεύχθηκε είναι να καθοριστούν οι απαραίτητες παραδοχές, ώστε η έννοια της αειφόρου επιχείρησης να μπορεί να υποστασιοποιείται στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης επιστημονικής θεώρησης, δεδομένου ότι η έννοια της αειφορίας αφευατής περικλείει ετερόκλητες και εκ πρώτης όψεως αντιφατικές έννοιες όπως είναι κατ' εξοχλης ο συνδυασμός της έννοια της οικονομικής αποτελεσματικότητας με εκείνη της κοινωνικής ευθυδικίας. Ο δεύτερος βασικός στόχος που επιτεύχθηκε ήταν να οριστεί σαφώς η έννοια της αειφόρου επιχείρησης, να σχεδιαστεί ένα μεθοδολογικό πλαίσιο για την καταγραφή των πληροφοριών της αειφορίας (σύστημα αειφόρου λογιστικής). Ο τρίτος στόχος είναι να αναπτυχθεί μια νέα μεθοδολογία για το σχεδιασμό και την επιλογή των δεικτών οικονομικής περιβαλλοντικής και κοινωνικής αποτελεσματικότητας. Τέλος ο τέταρτος στόχος είναι η διατύπωση μιας επαρκούς μεθόδου για τη σύνθεση των επιμέρους δεικτών αειφορίας σε έναν πολυκριτηριακό δείκτη αειφορίας.

doctoralThesis

Economics (EL)
Οικονομικά (EL)
Αειφόρος ανάπτυξη (EL)
Αειφόρος λογιστική (EL)
Environmental economics (EL)
Sustainable development (EL)
Οικονομικά περιβάλλοντος (EL)


2005


2015-11-17T10:44:06Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.