Χαρτογράφηση κλιματικών ζωνών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2006 (EL)

Χαρτογράφηση κλιματικών ζωνών (EL)

Τάταρης, Γεώργιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Γεωγραφίας. Γεωγραφία και Σχεδιασμός στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο. (EL)

Οι κλιματικές ζώνες είναι ένα ζωντανό κομμάτι της γήινης διαδικασίας και διαφοροποιούνται στην πάροδο, ακόμη και λίγων δεκαετιών. Οι αλλαγές της γήινης ατμόσφαιρας, κυρίως από τη ανθρωπογενή συμπεριφορά, επηρεάζουν θερμοκρασία και κατακρημνίσματα, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την αλλαγή του κλίματος, και κατ’ επέκταση τη διαφοροποίηση μιας περιοχής ως προς το κλιματικό τύπο στον οποίο ανήκει. Ο προσδιορισμός των κλιματικών ζωνών του πλανήτη, βάσει του συστήματος Köppen, με τη χρήση μεθοδολογίας που αναπτύχθηκε, αξιοποιώντας δευτερογενή δεδομένα της πεντηκονταετίας 1950-1999 και η χαρτογράφησή τους με τη χρήση Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών(ΣΓΠ) δίνει τη δυνατότητα προσδιορισμού και πρωτογενούς χάραξης των κλιματικών ζωνών του πλανήτη μας, χωρίς τη βοήθεια παλαιότερων κλιματικών χαρτών. Επίσης κάνει εφικτή τη διαχρονική σύγκριση των κλιματικών ζωνών ανά περιοχή, τη παρακολούθηση της εξέλιξή τους, αλλά και τον εντοπισμό περιοχών, στις οποίες παρατηρείται μετάβαση από τον ένα κλιματικό τύπο σε άλλον.

masterThesis

Κλιματική παράμετρος (EL)
Climate zone (EL)
Κλιματική ζώνη (EL)
Climate classification (EL)
Κλίμα Λέσβου (EL)
Κλιματική ταξινόμηση (EL)
Climatic factors (EL)
Lesbos climate (EL)


2006


2015-11-18T08:44:09Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.