Χαρτογράφηση ποιότητας αέρα αστικών περιοχών, με χρήση μεθόδων γεωπληροφορικής και τηλεπισκόπησης : η περίπτωση της Αθήνας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2006 (EL)

Χαρτογράφηση ποιότητας αέρα αστικών περιοχών, με χρήση μεθόδων γεωπληροφορικής και τηλεπισκόπησης : η περίπτωση της Αθήνας (EL)

Κακούρης, Βασίλειος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Γεωγραφίας. Γεωγραφία και Σχεδιασμός στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο. (EL)

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος κόσμος. Η δραματική αύξηση της έντασης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά την διάρκεια του τελευταίου αιώνα οφείλετε κατά κύριο λόγο στην χρησιμοποίηση του πετρελαίου και του άνθρακα για την κάλυψη των παγκόσμιων αναγκών ενέργειας Οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι καταστροφικές τόσο για τον ίδιο τον άνθρωπο όσο και για τα υπόλοιπα έμβια όντα, αλλά και τα υλικά και το περιβάλλον γενικότεραΕίναι αναγκαίο λοιπόν να μελετηθεί το φαινόμενο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με σκοπό να διαγνωστούν οι μηχανισμοί που ευθύνονται για την δημιουργία της και να παρθούν εκείνες οι αποφάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν στην μείωση των επιπτώσεων. Τα τελευταία χρόνια το επιστημονικό πεδίο της τηλεπισκόπησης έχει αναπτύξει διάφορες μεθόδους για την εκτίμηση τις ποιότητας του αέρα των αστικών περιοχών. Μια τέτοια μεθοδολογία αναπτύχθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος ICAROS, για την εκτίμηση και χαρτογράφηση των αεροσωματιδίων πάνω από αστικές περιοχές. Στα πλαίσια αυτής της εργασίας θα γίνει μια προσπάθεια βελτίωσης ενός τμήματος της μεθοδολογίας του ICAROS έτσι ώστε τα αποτελέσματα για την εκτίμηση της ποιότητας αέρα να είναι πιο αξιόπιστα.

masterThesis

Αστικές περιοχές (EL)
Urban areas (EL)
Τηλεπισκόπηση (EL)
Αερολύματα (EL)
Aerosols (EL)
Air pollution (EL)
Ατμοσφαιρική ρύπανση (EL)
Αθήνα (EL)
Athens (EL)
Remote sensing (EL)


2006


2015-11-18T08:44:09Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.