Αξιοποίηση των δορυφορικών δεδομένων Aster για τη δημιουργία ψηφιακού υψομετρικού μοντέλου εδάφους και χάρτη κάλυψης γης της νήσου Λέσβου

This item is provided by the institution :
University of the Aegena   

Repository :
Institutional Repository Hellanicus   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Αξιοποίηση των δορυφορικών δεδομένων Aster για τη δημιουργία ψηφιακού υψομετρικού μοντέλου εδάφους και χάρτη κάλυψης γης της νήσου Λέσβου

Νουλοπούλου, Χριστίνα

Φείδας, Χαράλαμπος

masterThesis

2005
2015-11-18T08:44:09Z


Στη παρούσα εργασία αναλύεται η χρήση της δορυφορικής τηλεπισκόπισης ως μέσο για τη δημιουργία τάξεων κάθε είδους. Η ταξινόμηση μπορεί να αφορά τη βλάστηση μίας περιοχής τα υδάτινα συστήματα τις χρήσεις γης κ.α .Στη συγκεκριμένη μελέτη επιλέχθηκε η δημιουργία τάξεων για την κάλυψη γης με βάση δορυφορικά δεδομένα και την επιτόπια έρευνα που πάρθηκαν από τη νήσο Λέσβο, ένα τοπίο με έντονο ανάγλυφο και ποικιλομορφία στη βλάστηση. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν τέσσερις δορυφορικές εικόνες Aster που απεικόνιζαν διαφορετικές περιοχές του νησιού, οι οποίες ύστερα από κατάλληλες επεξεργασίες, ενώθηκαν για να απεικονίσουν ολόκληρη τη νήσο Λέσβο. Με την επιτυχή ένωση τους προχωρήσαμε στη φασματική ταξινόμηση της κάλυψης γης καθώς και στη δημιουργία του ψηφιακού μοντέλου εδάφους.


Satellite Terra
Digital elevation model
Ψηφιακό υψομετρικό μοντέλο εδάφους
Δορυφόρος Terra
Radiometer Aster
Ραδιόμετρο Aster

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Γεωγραφίας. Γεωγραφία και Σχεδιασμός στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)