Αξιοποίηση των δορυφορικών δεδομένων Aster για τη δημιουργία ψηφιακού υψομετρικού μοντέλου εδάφους και χάρτη κάλυψης γης της νήσου Λέσβου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2005 (EL)

Αξιοποίηση των δορυφορικών δεδομένων Aster για τη δημιουργία ψηφιακού υψομετρικού μοντέλου εδάφους και χάρτη κάλυψης γης της νήσου Λέσβου (EL)

Νουλοπούλου, Χριστίνα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Γεωγραφίας. Γεωγραφία και Σχεδιασμός στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο. (EL)

Στη παρούσα εργασία αναλύεται η χρήση της δορυφορικής τηλεπισκόπισης ως μέσο για τη δημιουργία τάξεων κάθε είδους. Η ταξινόμηση μπορεί να αφορά τη βλάστηση μίας περιοχής τα υδάτινα συστήματα τις χρήσεις γης κ.α .Στη συγκεκριμένη μελέτη επιλέχθηκε η δημιουργία τάξεων για την κάλυψη γης με βάση δορυφορικά δεδομένα και την επιτόπια έρευνα που πάρθηκαν από τη νήσο Λέσβο, ένα τοπίο με έντονο ανάγλυφο και ποικιλομορφία στη βλάστηση. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν τέσσερις δορυφορικές εικόνες Aster που απεικόνιζαν διαφορετικές περιοχές του νησιού, οι οποίες ύστερα από κατάλληλες επεξεργασίες, ενώθηκαν για να απεικονίσουν ολόκληρη τη νήσο Λέσβο. Με την επιτυχή ένωση τους προχωρήσαμε στη φασματική ταξινόμηση της κάλυψης γης καθώς και στη δημιουργία του ψηφιακού μοντέλου εδάφους.

masterThesis

Satellite Terra (EL)
Digital elevation model (EL)
Ψηφιακό υψομετρικό μοντέλο εδάφους (EL)
Δορυφόρος Terra (EL)
Radiometer Aster (EL)
Ραδιόμετρο Aster (EL)


2005


2015-11-18T08:44:09Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.