Γεωργία και πυρκαγιές στη Λέσβο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Γεωργία και πυρκαγιές στη Λέσβο (EL)

Κατσαβέλλης, Παναγιώτης

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Γεωγραφίας. Γεωγραφία και Σχεδιασμός στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο. (EL)

Η παρούσα διατριβή μελετά τη σχέση πυρκαγιών και γεωργίας τη χρονική περίοδο 1970-1998 στη νήσο Λέσβο. Η εργασία αναπτύσσεται σε 3 διαδοχικά στάδια Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται το θεωρητικό πλαίσιο αναφορικά με το θέμα της ανά χείρας μεταπτυχιακής διατριβής, αποσαφηνίζοντας την έννοια των πυρκαγιών (αίτια εκδήλωσης τους και μέτρα διαχείρισης τους), σύμφωνα με την εμπειρία της Μεσόγειου και του Αιγαίου. Στο επόμενο κεφάλαιο παρουσιάζονται αναλυτικά οι μέθοδοι εργασίας για την πραγματοποίηση της έρευνας και την εκπόνηση της μεταπτυχιακής εργασίας. Στην αρχή, αιτιολογείται η επιλογή της Λέσβου ως περιοχής μελέτης και ο τρόπος συλλογής των δεδομένων. Και τέλος περιγράφεται με κάθε δυνατή λεπτομέρεια η διαδικασία της έρευνας, προκειμένου να γίνουν κατανοητά τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτήν. Αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δεδομένων είναι ότι οι αγρότες μπορούν να ελέγξουν σε ένα βαθμό τις φωτιές, άρα η συνεργασία μαζί τους από τη μια και η βαθύτερη γνώση των πρακτικών τους από την άλλη, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην πρόληψη πυρκαγιών.

masterThesis

Lesvos (EL)
Fires (EL)
Agriculture (EL)
Πυρκαγιές (EL)
Γεωργία (EL)
Λέσβος (EL)


2007


2015-11-18T08:44:14Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.