Η ανάπτυξη του οικοτουρισμού στην ευρύτερη περιοχή Πύλου - Μεσσηνίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2005 (EL)

Η ανάπτυξη του οικοτουρισμού στην ευρύτερη περιοχή Πύλου - Μεσσηνίας (EL)

Μπαλιώτης, Αντώνιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Σχεδιασμός Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού. (EL)

Ο οικοτουρισμός αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα αξιοσημείωτο κοινωνικό και οικονομικό φαινόμενο που διακρίνεται για το δυναμικό και τον ταχεία αναπτυσσόμενο χαρακτήρα του, και το οποίο συνεπακόλουθα δεν μπορεί να υποβαθμιστεί και πολύ περισσότερο να αγνοηθεί.Η Πύλος, μια περιοχή με ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη, εκτός από το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν της διαθέτει έναν εξαιρετικά ενδιαφέρον, από πλευράς ειδών χλωρίδας και πανίδας, υδροβιότοπο στην περιοχή της Γιάλοβα. Η συστηματική τουριστική αξιοποίηση του θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στην ουσιαστική προστασία και ανάδειξη του. Ωστόσο, η δημιουργία Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.) στη Δυτική Μεσσηνία, τα μεγαλεπήβολα έργα και οι αλλαγές που η επένδυση αυτή πρεσβεύει δημιουργούν έντονο σκεπτικισμό, με θετικές ή αρνητικές προεκτάσεις, για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής. Με άλλα λόγια, τίθενται ερωτήματα αναφορικά με το εάν η εν λόγω επένδυση θα συμβάλει στην ουσιαστική τουριστική ανάπτυξη της περιοχής δίχως να απειληθεί η πολιτιστική και περιβαλλοντική ιδιομορφία της, εάν θα απειληθεί ή όχι ο χαρακτήρας του υδροβιότοπου, εάν ο οικοτουρισμός κατορθώσει να αποτελέσει τον αναπτυξιακό μοχλό της όλης προσπάθειας.
However, the creation of a Place of Integral Touristic Development (P.I.T.D.) in Western Messinia and the changes in substructure and infrastructure that such an investment stands for, must be met with great skepticism. Skepticism addressed to the future advantages and disadvantages for the greater locality. Furthermore we must be concerned with weather this investment would have an essential contribution to the locality’s touristic development, while on the other it would not present a threat to its environmental conditions. We must address questions as to how much the life in the preserve will be affected and finally as to weather eco-tourism will succeed in being the main force of development in the locality.

masterThesis

Eco-tourism (EL)
Βιώσιμη ανάπτυξη (EL)
Οικοτουρισμός (EL)
Place of Integral Touristic Development (P.I.T.D.) (EL)
Λιμνοθάλασσα (EL)
Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.) (EL)
Lagoon (EL)
Citizen participation (EL)
Sustainable development (EL)
Συμμετοχή πολιτών (EL)


2005


2015-11-18T09:03:08Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.