Μελέτη συγκεντρώσεων και βιογεωχημικών δυναμικών των ανόργανων και οργανικών θρεπτικών και αμινοξέων στην περιοχή του Αιγαίου και Ν.Α. Ιονίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Μελέτη συγκεντρώσεων και βιογεωχημικών δυναμικών των ανόργανων και οργανικών θρεπτικών και αμινοξέων στην περιοχή του Αιγαίου και Ν.Α. Ιονίου (EL)

Καΐσερλη, Αργυρώ - Κωνσταντίνος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας. Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών. (EL)

Στόχος της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη των βιογεωχημικών δυναμικών του θαλάσσιου συστήματος του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους, όπως αυτές εκφράζονται μέσω διαφόρων παραμέτρων των υδατικών δειγμάτων που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της ερευνητικής αποστολής “Poseidon”τον Μάιο 2007. Υδατικά δείγματα λήφθηκαν από πέντε σταθμούς. Ειδικότερα, από τη λεκάνη του Άθω στο Β. Αιγαίο, από το κεντρικό Αιγαίο, στην περιοχή Ν. Αιγαίου από τους σταθμούς Δ. Κρητικού και Κεντρ. Κρητικού Πελάγους, καθώς και από το ΝΑ Ιόνιο Πέλαγος. Στα δείγματα αυτά πραγματοποιήθηκε προσδιορισμός των συγκεντρώσεων των μακρο-θρεπτικών (διαλυτός ανόργανος φωσφόρος, διαλυτό ανόργανο άζωτο, ολικό διαλυτό άζωτο), καθώς και διαλυτού οργανικού άνθρακα, ενώ λήφθηκαν υπόψιν και οι δειγματοληπτικές παράμετροι της αλατότητας και της θερμοκρασίας. Τέλος, Προσδιορίσθηκαν εναντιομερή αμινοξέα όπως αυτά προέκυψαν μετά από κατεργασία των δειγμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της υδρόλυσης. Σε κάθε σταθμό, δείγματα λήφθησαν από μια σειρά βαθών που κυμαίνονταν από 3m έως και το μέγιστο βάθος του εκάστοτε σταθμού.

masterThesis

Αμινοξέα (EL)
Dom (EL)
Nutrients (EL)
Aminoacids (EL)
Θρεπτικά (EL)
Αιγαίο (EL)


2008


2015-11-18T09:44:25Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.