Κλιματολογία του Αιγαίου Πελάγους βάσει μετρήσεων του συστήματος "Ποσειδών"'

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Κλιματολογία του Αιγαίου Πελάγους βάσει μετρήσεων του συστήματος "Ποσειδών"' (EL)

Κοκκίνη, Ζωή

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας. Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών. (EL)

Η αυξανόμενη ανάγκη για υψηλής ποιότητας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο καθώς επίσης και για προβλέψεις των περιβαλλοντικών συνθηκών που επικρατούν στις θάλασσες και μελέτη της κλιματολογίας των περιοχών συνέβαλαν στη ανάπτυξη της Επιχειρησιακής Ωκεανογραφίας. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η μελέτη της κλιματολογίας του Αιγαίου πελάγους χρησιμοποιώντας δεδομένα του συστήματος ‘Ποσειδών’ , ενός παρακολουθητικού και προγνωστικού εργαλείου επιχειρησιακής πρόγνωσης. Στην παρούσα εργασία επεξεργάζονται μετεωρολογικά και υδροδυναμικά δεδομένα. Τα δεδομένα αφορούσαν επτά σταθμούς. Η επεξεργασία είναι πρώτον στατιστική, εντοπίζονται και συμπληρώνονται με NaN οι λάθος τιμές που προκύπτουν κυρίως από σφάλματα του οργάνου αλλά και από ελλείπεις μετρήσεις και δεύτερον ποιοτική, με τη δημιουργία μηνιαίων, εποχιακών και υπερετήσιων διακυμάνσεων που μας δίνουν τη δυνατότητα εξαγωγής συμπερασμάτων για την κατάσταση και εξέλιξη της περιοχής τόσο τοπικά, όσο και χρονικά. Παράλληλα μελετήθηκαν για τις περιοχές του Άθω και του Κρητικού το πάχος του επιφανειακού μεικτού στρώματος και η πιθανή συσχέτιση του με τα αδρανειακά ρεύματα της περιοχής και την τάση του ανέμου. Ολόκληρη η διαχείριση των δεδομένων έγινε σε περιβάλλον MatLab με τη δημιουργία κατάλληλων ρουτινών.

masterThesis

Climatology (EL)
Θερμοκλινές (EL)
Salinity/density (EL)
Θαλάσσια θερμοκρασία (EL)
Thermocline (EL)
Κλιματολογία (EL)
Αλλατότητα/πυκνότητα (EL)
Ocean temperature (EL)


2008


2015-11-18T09:44:26Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.