Υπολογισμός των ανταλλαγών πλευστότητας στη θάλασσα του Αιγαίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Υπολογισμός των ανταλλαγών πλευστότητας στη θάλασσα του Αιγαίου (EL)

Μερκουριάδη, Ιωάννα - Αθανάσιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας. Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών. (EL)

Σκοπός αυτής της εργασίας, είναι η εκτίμηση των ανταλλαγών πλευστότητας μεταξύ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, κάτι που εξασφαλίζει μία πρώτη εκτίμηση της συνεισφοράς του Αιγαίου στην διαχρονική μεταβλητότητα των βαθιών νερών της Ανατολικής Μεσογείου. Στην περίπτωση της Θάλασσας του Αιγαίου, οι ανταλλαγές της πλευστότητας υπολογίζονται μέσα από τα ισοζύγια πλευστότητας, τα οποία προκύπτουν από CTD μετρήσεις σε συνδυασμό με τη χρονικά ολοκληρωμένη ροή πλευστότητας από τη θαλάσσια επιφάνεια. Τα ισοζύγια πλευστότητας, καθορίζουν ότι στο Βόρειο Αιγαίο οι επιφανειακές ανταλλαγές πλευστότητας, οι ανταλλαγές πλευστότητας μεταξύ Βορείου Αιγαίου και των Στενών των Δαρδανελίων και οι ανταλλαγές μεταξύ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, πρέπει να εξισσοροπούν τη διαφορά του περιεχομένου πλευστότητας του Βορείου Αιγαίου μεταξύ δύο χρονικών στιγμών. Η ίδια ισορροπία πρέπει να ισχύει και για το Νότιο Αιγαίο, μόνο που εδώ εμφανίζεται ένας επιπλέον παράγοντας, οι ανταλλαγές πλευστότητας από τα Κρητικά Στενά. Επομένως, οι ανταλλαγές πλευστότητας μεταξύ του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου προκύπτουν από τη λύση των δύο εξισώσεων ισορροπίας.

masterThesis

Buoyancy budgets (EL)
Deep-water formation (EL)
Ισοζύγια πλευστότητας (EL)
Buoyancy fluxes (EL)
Ροές πλευστότητας (EL)
Περιεχόμενο πλευστότητας (EL)


2008


2015-11-18T09:44:28Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.