Bελτίωση των μετρήσεων της ηλιακής ακτινοβολίας στο Αιγαίο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Bελτίωση των μετρήσεων της ηλιακής ακτινοβολίας στο Αιγαίο (EL)

Ζαπάντης, Ανδρέας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας. Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών. (EL)

Ο κύριος σκοπός της εργασίας ήταν η ανάπτυξη µίας τεχνικής για την βελτίωση της μέτρησης της ποσότητας της ηλιακής ακτινοβολίας που προσπίπτει στην επιφάνεια της θάλασσας, έτσι ώστε να προσδιορίζεται η μέγιστη προσπίπτουσα ηλιακή ακτινοβολία με μεγαλύτερη ακρίβεια. Να εξαλείφεται το σφάλμα γωνίας (κλίση) του οργάνου λόγω διατοιχισμού του πλοίου ή του σημαντήρα με την γυροσκοπική έδραση έτσι ώστε ο αισθητήρας να παραμένει πάντα κατακόρυφος. Να περιοριστεί η ρύπανση από αλάτι, σκόνη και ακαθαρσίες πουλιών των θόλων των ηλιακών αισθητήρων που είναι εγκατεστημένοι σε θαλάσσιο περιβάλλον και δη σε πλοίο ή σημαντήρα. Να συνεχίζεται η μέτρηση (μέσω διάφανου καλύμματος) κατά την κάλυψη και προστασία του αισθητήρα, για να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου και διόρθωση τιμών (μέσω της περιοδικής αποκάλυψης). Να μη χρειάζεται θερμική αντιστάθμιση ο αισθητήρας αφού είναι ηλιακά εκτεθειμένος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και όχι σκιαζόμενος . Να είναι ανεξάρτητη η λειτουργία της συσκευής, από το μετεωρολογικό δίκτυο για να μην επηρεάζονται άλλα όργανα, καταγραφείς, συσκευές και να δέχεται άλλους παρόμοιους ή παρεμφερείς αισθητήρες για μελλοντική ή εκτεταμένη χρήση. Τέλος να μπορεί να συνεργαστεί παράλληλα και οικονομικά με άλλες παρόμοιες συσκευές (αδιάφανος θόλος) στο ίδιο πεδίο για πλήθος εφαρμογών.

masterThesis


2008


2015-11-18T09:44:29Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.