Μιά «Σελίδα» από το δημόσιο λόγο της αριστεράς για τις γυναίκες: η γυναίκα-το παιδί-το σπίτι-η δουλειά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2009 (EL)

Μιά «Σελίδα» από το δημόσιο λόγο της αριστεράς για τις γυναίκες: η γυναίκα-το παιδί-το σπίτι-η δουλειά (EL)

Φίλιππα, Ισμήνη

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Γυναίκες και Φύλα: Ανθρωπολογικές και Ιστορικές Προσεγγίσεις. (EL)

Η εργασία αυτή αποτελεί μια απόπειρα καταγραφής και ανάδειξης μιας «σελίδας» από το δημόσιο λόγο της Αριστεράς για τις γυναίκες στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και στις αρχές του ’60 (1958-1963). Αντικείμενο μελέτης και έρευνας αποτέλεσε μία σελίδα της εφημερίδας Η Αυγή αφιερωμένη στη γυναίκα, η οποία φέρει τον τίτλο η γυναίκα - το παιδί - το σπίτι - η δουλειά και, όπως ήδη διαφαίνεται, κάλυπτε ένα ευρύ πεδίο των γυναικείων ενδιαφερόντων: εργασιακά ζητήματα, οικοκυρικά, ζητήματα σχετικά με την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ζητήματα αμιγώς «γυναικεία», όπως η μόδα και η ομορφιά.

masterThesis

Γυναίκες (EL)
Women in politics (EL)
Newspapers (EL)
Politics (EL)
Εφημερίδες (EL)
Πολιτική (EL)


2009


2015-11-18T10:03:31Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.