Η ευρωπαϊκή πολιτική για την απελευθέρωση της αγοράς των δημοσίων υπηρεσιών και οι επιπτώσεις της ως προς την παροχή και τη ζήτηση αυτών : το παράδειγμα των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα (ΕΛΤΑ)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Η ευρωπαϊκή πολιτική για την απελευθέρωση της αγοράς των δημοσίων υπηρεσιών και οι επιπτώσεις της ως προς την παροχή και τη ζήτηση αυτών : το παράδειγμα των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα (ΕΛΤΑ) (EL)

Χρηστέλη, Ευαγγελία - Ευστάθιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Κοινωνιολογίας. Ευρωπαϊκές Κοινωνίες και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση. (EL)

Η παρούσα εργασία αφορά στη μελέτη και κριτική ανάλυση της απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, μελετάται η έννοια και σημασία του ανταγωνισμού, οι φορείς που εγχώρια και πανευρωπαϊκά ιδρύθηκαν για την προώθηση και προάσπισή του καθώς και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πιο ειδικά μελετάται, η απελευθέρωση των αγορών, ιδιωτικού ή δημόσιου συμφέροντος, η νομολογία που αναπτύχθηκε πανευρωπαϊκά και τα αναμενόμενα οφέλη της απελευθέρωσης. Επίσης, μελετάται η αγορά των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή και οι κίνδυνοι που αυτή δυνητικά συνεπάγεται κάνοντας μια μελέτη της περίπτωσης της ταχυδρομικής αγοράς της Γερμανίας και της Ελλάδας.

masterThesis

Ταχυδρομείο (EL)
Δημόσιες υπηρεσίες (EL)
Post (EL)
Concurrence (EL)
Ανταγωνισμός (EL)
Civil services (EL)
Postal services (EL)


2014


2015-11-18T10:08:48Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.