Τοπικη αναπτυξη και απονομη διαιοσυνης- η περιπτωση του υπο ιδρυση εφετειου με εδρα τη Μυτιληνη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)

Τοπικη αναπτυξη και απονομη διαιοσυνης- η περιπτωση του υπο ιδρυση εφετειου με εδρα τη Μυτιληνη (EL)

Σπυρέλλη, Μαρία - Δημήτριος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Κοινωνιολογίας. Έρευνα για την Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή. (EL)

Με την παρούσα εργασία διερευνούμε πώς η ορθή οργάνωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης δύναται να συνεισφέρει στην ανάπτυξη μιας τοπικής κοινωνίας, αφενός μέσα από τη δημιουργία ενός συστήματος εμπιστοσύνηςκαι παροχής ίσων ευκαιριών στους πολίτες και αφετέρου με την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.Μελέτη της περίπτωσης του υπό ίδρυση Εφετείου με έδρα τη Μυτιλήνη, ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, με στόχο αφενός την αναβάθμιση και την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης σε β' βαθμό και αφετέρου την επί της ουσίας οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, μέσω της μείωσης του κόστους των δικαστικών εξόδων, της δυνατότητας ανάληψης περισσότερων υποθέσεων από τους εντόπιους δικηγόρους, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας προς εξυπηρέτηση της λειτουργίας του Εφετείου από κατοίκους της περιοχής και τη συνεχή έλευση των εμπλεκόμενων σε μια δίκη φορέων.

masterThesis

Local development (EL)
Τοπική ανάπτυξη (EL)
Justice award (EL)
Court of appeal (EL)
Εφετείο (EL)
Απονομή δικαιοσύνης (EL)


2010


2015-11-18T10:09:32Z

Μυτιλήνη
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.