Ασυμπτωτική συμπεριφορά παραγώγων 2ης τάξης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2006 (EL)

Ασυμπτωτική συμπεριφορά παραγώγων 2ης τάξης (EL)

Κόκκαλη, Παναγιώτα - Ευθύμιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μαθηματικών. Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και τις Σύγχρονες Τεχνολογίες. (EL)

Σκοπός της εργασίας αυτής, είναι η μελέτη παραγώγων συστημάτων 2ης τάξης με απόσβεση. Τα παράγωγα συστήματα είναι συστήματα συνήθων διαφορικών εξισώσεων στα οποία το διανυσματικό πεδίο (η μη-γραμμικότητα), είναι το διάνυσμα κλίσης (gradient-«παράγωγος») μιας βαθμωτής συνάρτησης. Στην εργασία παρουσιάζουμε το βασικό αποτέλεσμα της εργασίας των H. Haraux και Μ. Jendoubi [HJ]. Το αποτέλεσμα αυτό εξασφαλίζει την σύγκλιση σε σημείο ισορροπίας για κάθε φραγμένη λύση για την περίπτωση που η βαθμωτή συνάρτηση του συστήματος, είναι αναλυτική. Το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς καλύπτει για το υπό μελέτη σύστημα την περίπτωση για την οποία η αρχή αναλλοίωτου δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Η αρχή του αναλλοίωτου, εξασφαλίζει την σύγκλιση σε σημείο ισορροπίας για την περίπτωση όπου το σύνολο των σημείων ισορροπίας αποτελείται από μεμονωμένα σημεία. Το αποτέλεσμα των H. Haraux και Μ. Jendoubi [HJ], εξασφαλίζει την σύγκλιση ακόμη και στην περίπτωση που το σύστημα έχει ένα «συνεχές» από σημεία ισορροπίας, με την υπόθεση της αναλυτικότητας. Στην εργασία παρουσιάζονται τα αποτελέσματα ορισμένων απλών εξομοιώσεων με χρήση του MATHEMATICA.

masterThesis

Equilibrium Points (EL)
Δυναμικά συστήματα (EL)
Gradient Systems 2nd (EL)
Σημείο ισορροπίας (EL)
Dynamical systems (EL)
Παράγωγο Σύστημα 2ης τάξης (EL)


2006


2015-11-18T10:20:09Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.