Κατανεμημένοι αλγόριθμοι βελτιστοποίησης και ελέγχου τοπολογιών ασυρμάτων δικτύων τύπου AdHoc

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Κατανεμημένοι αλγόριθμοι βελτιστοποίησης και ελέγχου τοπολογιών ασυρμάτων δικτύων τύπου AdHoc (EL)

Σαϊτάκης, Ανδρέας Γεώργιος - Δημήτριος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μαθηματικών. Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και τις Σύγχρονες Τεχνολογίες. (EL)

Τα δίκτυα Ad hoc είναι η τελευταία εξέλιξη στη τεχνολογία των ασύρματων δικτύων. Το βασικό χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα η μεγάλη διαφορά αυτής της τεχνολογίας με τους παλαιότερους τύπους ασύρματων δικτύων είναι, ότι δεν υπάρχει ανάγκη για σταθερή υποδομή (π.χ. κεραίες κινητής τηλεφωνίας). Στο συγκεκριμένο τύπο δικτύου η μετάδοση πληροφοριών μεταξύ των κόμβων του δικτύου γίνεται ασύρματα καθώς κάθε κόμβος είναι εφοδιασμένος με ένα πομποδέκτη που του επιτρέπει να επικοινωνεί με τους υπόλοιπους κόμβους του δικτύου.Τα επόμενα χρόνια τα ad hoc δίκτυα αναμένεται να φέρουν μία «επανάσταση» στην ασύρματη επικοινωνία. Με το συνδυασμό τους με δίκτυα όπως τα κυψελοειδή και τις δορυφορικές επικοινωνίες, μπορούν να θεωρηθούν ως το σημαντικότερο κομμάτι για την πανταχού παρούσα πληροφορική. Με την αξιοποίηση αυτής της τεχνολογίας, διάφορες φορητές συσκευές, όπως κινητά και φορητοί υπολογιστές, και ο εξοπλισμός σταθερής υποδομής όπως σημεία ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και να φτιάξουν ένα είδος «παγκόσμιου» ή «πανταχού παρόντα» δικτύου.

masterThesis

Energy consumption (EL)
Intereference (EL)
Παρεμβολή (EL)
Wireless network (EL)
Κατανάλωση ενέργειας (EL)
Ασύρματα δίκτυα (EL)
Γράφημα επικοινωνίας (EL)
AdHoc (EL)
Βελτιστοποίηση (EL)
Communication graph (EL)
Κατανεμημένοι αλγόριθμοι (EL)
Optimization (EL)


2015


2015-11-18T10:20:12Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.