Ορθογώνιοι σχεδιασμοί και ακολουθίες με αυτοσυσχέτιση μηδέν

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Ορθογώνιοι σχεδιασμοί και ακολουθίες με αυτοσυσχέτιση μηδέν (EL)

Δαμασκηνού, Μαριλένα - Ανδρέας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μαθηματικών. Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και στις Σύγχρονες Τεχνολογίες. (EL)

Οι Ορθογώνιοι σχεδιασμοί παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξαιτίας των πολλών εφαρμογών που έχουν. Μερικές από τις κυριότερες εφαρμογές είναι στην Στατιστική, στην Πληροφορική, στην Οπτική και στην Αριθμητική Ανάλυση. Για το λόγο αυτό στην παρούσα διπλωματική εργασία θα παρουσιάσουμε μια μέθοδο για την κατασκευή τους. Η κατασκευή ορθογώνιων σχεδιασμών αποτελεί δύσκολο συνδυαστικό πρόβλημα. Θα παρουσιάσουμε μεθόδους κατασκευής ορθογώνιων σχεδιασμών χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενες ακολουθίες. Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιήσουμε βασικές, κανονικές και ακολουθίες τύπου turyn για να κατασκευάσουμε 4 κατευθυνόμενες ακολουθίες με μη περιοδική συνάρτηση αυτοσυσχέτισης μηδέν, με τις οποίες μπορούμε να κατασκευάσουμε με πολλαπλασιαστικό τρόπο νέες ακολουθίες με μεγαλύτερο μήκος και τελικά και μεγάλους ορθογώνιους σχεδιασμούς. Οι σχεδιασμοί αυτοί θα ήταν υπολογιστικά αδύνατον να κατασκευαστούν με μη πολλαπλασιαστικές μεθόδους.

masterThesis

Normal sequences (EL)
Non periodic autocorelation function (EL)
Base sequences (EL)
Κατευθυνόμενες ακολουθίες (EL)
Ορθογώνιοι σχεδιασμοί (EL)
Βασικές ακολουθίες (EL)


2007


2015-11-18T10:20:14Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.