Κβαντική κρυπτογραφία & κβαντική κρυπτανάλυση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Κβαντική κρυπτογραφία & κβαντική κρυπτανάλυση (EL)

Προύσαλης, Κωνσταντίνος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Τεχνολογίες και Διοίκηση Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. (EL)

Στην εργασία αυτή γίνεται μια διερευνητική μελέτη ως προς το τι έχει ανακαλυφθεί και υλοποιηθεί στο χώρο της Κβαντικής Κρυπτογραφίας και Κρυπτανάλυσης. Αρχικά γίνεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή όπου αναφέρονται τα ορόσημα που έθεσαν τα θεμέλια. Έπειτα εισάγονται ορισμένες βασικές έννοιες του κβαντικού υπολογισμού και στη συνέχεια αναλύονται τα σημαντικότερα κρυπτογραφικά πρωτόκολλα που εμφανίστηκαν όπως το ΒΒ84, το κβαντικό πρωτόκολλο δέσμευσης bit και η κβαντική ψηφιακή υπογραφή. Ακόμη παρουσιάζονται μερικές σημαντικές κρυπταναλυτικές μέθοδοι, όπως ο αλγόριθμος του Shor, που σχετίζονται άμεσα με το προβλήμα της παραγοντοποίησης ακεραίου σε πρώτους, το πρόβλημα του διακριτού λογάριθμου και το πρόβλημα της κρυμμένης υπο-ομάδας. Τέλος αναφέρονται ορισμένα συμπεράσματα και προοπτικές εξέλιξης αυτού του χώρου έρευνας.

masterThesis

Cryptanalisys (EL)
Quantum (EL)
Κβαντική (EL)
Cryptography (EL)
Κρυπτογραφία (EL)
Κρυπτανάλυση (EL)


2008


2015-11-18T10:40:07Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.