Αυτόματη κατασκευή ερωτηματολογίων πολλαπλής επιλογής με χρήση οντολογιών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Ontology-based automatic creation of multiple-choice questions (EN)
Αυτόματη κατασκευή ερωτηματολογίων πολλαπλής επιλογής με χρήση οντολογιών (EN)

Κανάρης, Κωνσταντίνος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Τεχνολογίες και Διοίκηση Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. (EL)

Η αυτόματη κατασκευή ερωτημάτων πολλαπλής επιλογής είναι ένα σχετικά νέο πεδίο εφαρμογής στην επιστήμη των υπολογιστών και πιο συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική μάθηση. Αυτή η διπλωματική εργασία περιγράφει μια προσέγγιση για αυτόματη κατασκευή ερωτημάτων και ένα νέο σύστημα το οποίο αυτόματα παράγει ερωτήματα τέτοιου τύπου χρησιμοποιώντας πληροφορίες που αφορούν συγκεκριμένα πεδία γνώσης που περιγράφονται από οντολογίες. Ένα πλήθος από στρατηγικές εισάγονται για αυτό το σκοπό οι οποίες εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των οντολογιών. Χρησιμοποιώντας τη σημασιολογία της οντολογίας το προτεινόμενο σύστημα παρέχει ερωτήματα πολλαπλής επιλογής σύμφωνα με αυτές τις στρατηγικές. Πέρα από τη διαχείριση οντολογιών,απλές τεχνικές επεξεργασίας φυσικής γλώσσας χρησιμοποιούνται για τη μορφοποίηση του κειμένου των ερωτημάτων. Σκοπός αυτής προσπάθειας είναι η χρήση του συστήματος σε περιβάλλοντα ηλεκτρονικής μάθησης για την αξιολόγηση των ικανοτήτων και της προόδου των μαθητών.

masterThesis

E-learning (EL)
Multiple choice questions (EL)
Οντολογίες (EL)
Natural language generation (EL)
Ontologies (EL)
Επεξεργασία φυσικής γλώσσας (EL)
Ερωτήματα πολλαπλής επιλογής (EL)
Ηλεκτρονική μάθηση (EL)


2008


2015-11-18T10:40:08Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.