Μοντελοποίηση διαδικασιών και αναδιοργάνωση στην Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ.)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Μοντελοποίηση διαδικασιών και αναδιοργάνωση στην Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ.) (EL)

Γκουνή, Μαρία - Ευάγγελος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Τεχνολογίες και Διοίκηση Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. (EL)

Ο Ανασχεδιασμός των Επιχειρηματικών Διαδικασιών αποτελεί μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες πρακτικές που ακολουθούν οι επιχειρήσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στο ταχέως μεταλλασσόμενο περιβάλλον. Ιδιαίτερα απ’ τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και μετά, οπότε και οι τεχνολογικές εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, αλλά και παράγοντες όπως η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, ο οξύς ανταγωνισμός, η επικράτηση της ελεύθερης αγοράς και οι συνεχώς μεταβαλλόμενες προσδοκίες των καταναλωτών, αποτέλεσαν το εφαλτήριο προκειμένου να οδηγηθούν οι επιχειρήσεις σε αναθεώρηση και αναπροσαρμογή της δομής και συμπεριφοράς τους. Με άλλα λόγια, οι επιχειρήσεις πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις βασικές στρατηγικές τους με απώτερο στόχο τη μείωση του κόστους, την καλύτερη ποιότητα της υπηρεσίας που παρέχουν και άρα την ικανοποίηση των πελατών τους. Όλα αυτά προϋποθέτουν την αναπροσαρμογή (ανασχεδιασμός) των διαδικασιών που διέπουν τη λειτουργία τους. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας, λοιπόν, είναι η ανάδειξη της πρακτικής αυτής τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη. Έτσι, η παρούσα εργασία πραγματεύεται αφενός τη βιβλιογραφική επισκόπηση που αφορά στις μεθοδολογίες και τις τεχνικές του Ανασχεδιασμού των Επιχειρηματικών Διαδικασιών όσο και τον τρόπο με τον οποίο η πρακτική αυτή λαμβάνει χώρα σε μια μικρομεσαία επιχείρηση νησιωτικής περιοχής, της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ). Η μελέτη των διαδικασιών πραγματοποιήθηκε στην Οικονομική και Εμπορική Διεύθυνση του οργανισμού. Προκειμένου λοιπόν να πραγματοποιηθεί ο ανασχεδιασμός των διαδικασιών της συγκεκριμένης μελέτης περίπτωσης, μοντελοποιήθηκαν οι υπάρχουσες διαδικασίες (as- is models), με τη βοήθεια της γλώσσας UML, εντοπίστηκαν οι προβληματικές και ανασχεδιάστηκαν (to-be models) με σκοπό να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανταγωνιστικές συνθήκες και με τρόπο που να υποστηρίζονται από τις κατάλληλες τεχνολογίες πληροφορικής με σκοπό τη μείωση του κόστους, και την αύξηση της αποτελεσματικότητας του οργανισμού. Η διαδικασία υπήρξε προσοδοφόρα στην ανάπτυξη ιδεών και προτάσεων σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μια επιχείρηση με τα χαρακτηριστικά της Ε.Ο.Σ.Σ., μπορεί να μεταλλαχτεί σταδιακά από ένα στατικό, διεκπεραιωτικό οργανισμό, σε μια δυναμική επιχείρηση που εκμεταλλεύεται τις νέες τεχνολογίες για να ξεπεράσει τα μειονεκτήματα και τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη φυσική της θέση και την έλλειψη κατάλληλου διοικητικού προσωπικού.

masterThesis

Μοντελοποίηση επιχειρηματικών διαδικασιών (EL)
Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ.) (EL)
UML (EL)
Business Process Reengineering (BPR) (EL)
Union of Vinicultural Cooperatives of Samos (E.O.S.S.) (EL)
Ανασχεδιασμός επιχειρηματικών διαδικασιών (EL)
Business process modeling (EL)


2008


2015-11-18T10:40:08Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.