Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)

MILC : Mobile Instant Locator and Chatting (EL)

Λουκάς, Αθανάσιος - Ιωάννης

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Τεχνολογίες και Διοίκηση Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. (EL)

Βασικό μέλημα κάθε κινητής εφαρμογής είναι ο τρόπος που παραδίδεται και βιώνεται από τους χρήστες, οι οποίοι τελικά θα αποφασίσουν αν την κρατήσουν στο χαρτοφυλάκιο λογισμικού τους ή όχι. Αναμφίβολα, οι παράμετροι της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας έχουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την απόφαση. Προσφάτως, η Gartner εντόπισε τις δέκα κινητές εφαρμογές που αναμένεται να κυριαρχήσουν στο εγγύς μέλλον. Ανάμεσα τους διακρίνονται οι υπηρεσίες που βασίζονται σε χωρικές πληροφορίες και βρίσκονται στη δεύτερη θέση και οι υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων στην ένατη. Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή πραγματεύεται μια πρωτότυπη εφαρμογή, ονόματι MILC, η οποία συνδυάζει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά. Το MILC προσφέρει στους χρήστες του τη δυνατότητα συνομιλιών, ανταλλαγής γεωγραφικών συντεταγμένων και χωρικών μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο. Επί του παρόντος, διάφορες εφαρμογές παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες χωριστά ή σε συνδυασμό, καμία τους όμως δεν παρέχει πραγματική ασφάλεια και διαφύλαξη της ιδιωτικότητας των τελικών χρηστών ταυτόχρονα. Στον αντίποδα, το MILC παρέχει ένα αποδεκτό επίπεδο ασφάλειας κάνοντας χρήση συμμετρικών και ασύμμετρων κρυπτογραφικών μεθόδων και το κυριότερο, δίνει στον τελικό χρήστη τον απόλυτο έλεγχο των προσωπικών του πληροφοριών. Η ανάλυση που θα ακολουθήσει έχει τριπλό στόχο. Αρχικά παρέχεται το θεωρητικό υπόβαθρο για την κατανόηση του κειμένου, ακολουθεί το τεχνικό μέρος και τέλος η αξιολόγηση του συστήματος. Παρουσιάζονται και αναλύονται διάφορα θέματα συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων υπηρεσιών που παρέχει το MILC, των διεπαφών των χρηστών, της αρχιτεκτονικής του συστήματος, των πρωτοκόλλων, της ασφάλειας, της προστασίας της ιδιωτικότητας κλπ. Χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες υλοποιήσεις (δηλαδή την ενιαία έκδοση για τα Λειτουργικά Συστήματα Windows, Apple και Linux, καθώς και την έκδοση για κινητό στο Λειτουργικό Σύστημα Android της Google), αποδεικνύεται ότι το προτεινόμενο σύστημα είναι γρήγορο, φιλικό προς το χρήστη, ασφαλές και δυνητικά επεκτάσιμο.

masterThesis

Ασφάλεια (EL)
Spatial messaging (EL)
Location-based services (EL)
Χωρικές υπηρεσίες (EL)
Mobile social networking (EL)
Virtual communities (EL)
Security (EL)
Εικονικές κοινότητες (EL)
Χωρικά μηνύματα (EL)
Privacy (EL)
Κινητή κοινωνική δικτύωση (EL)
Ιδιωτικότητα (EL)
Chat (EL)
Συνομιλίες (EL)


2010


2015-11-18T10:40:15Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.