Η νομική οντότητα του πλοίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2004 (EL)

Η νομική οντότητα του πλοίου (EL)

Βλαχογιάννη, Αργυρώ - Μιχαήλ

aegean

Το πλοίο ως μία παραγωγική μονάδα κινείται στην θάλασσα, και είναι υποχρεωμένο να συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις ρυθμίσεις, οι οποίες συνδέονται είτε από την σημαία την οποία φέρει είτε από οργανισμούς που έχουν ρυθμιστικό ρόλο απέναντι σε αυτό. Τα πλοία δεν αποτελούν εμπορεύματα που αποθεματοποιούνται διότι ναυπηγούνται κατά βάση μόνο κατόπιν παραγγελίας. Τα πλοία λοιπόν αποτελούν παραγωγικές μονάδες και ταυτόχρονα είναι αυτοτελείς οργανισμοί που στελεχώνονται από ανθρώπινο δυναμικό. Για το λόγο αυτό το πλοίο θεωρείται αντικείμενο δικαίου με συγκεκριμένες υποχρεώσεις και λειτουργίες. Παρουσιάζει δηλαδή ομοιότητες με τα φυσικά πρόσωπα αφού έχει όνομα, λιμένα νηολόγησης, εθνικότητα, υπόκείται σε κίνδύνους, και φέρει ναυτιλιακά έγγραφα που πιστοποιούν την ασφαλή λειτουργία του. Σκοπός λοιπόν της παρούσας εργασίας είναι να μελετήσει το πλοίο ως προς τα χαρακτηριστικά του από νομική πλευρά μέσω του νομοθετικού καθεστώτος που το διέπει.

masterThesis


2004


2015-11-18T10:47:26Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.