Σύγχρονες τάσεις στην αξιολόγηση προσωπικού, συγκριτική μελέτη εφαρμογής στο δίκτυο καταστημάτων τριών μεγάλων ελληνικών τραπεζών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Σύγχρονες τάσεις στην αξιολόγηση προσωπικού, συγκριτική μελέτη εφαρμογής στο δίκτυο καταστημάτων τριών μεγάλων ελληνικών τραπεζών (EL)

Αγγελίδου, Μαρίνα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. (EL)

Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι επιχειρήσεις και δει ο τραπεζικός κλάδος στον οποίο θα επικεντρωθούμε στην παρούσα εργασία, κλονίζονται από τις κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι διοικήσεις των εκάστοτε ιδρυμάτων έρχονται αντιμέτωπες με πληθώρα προβλημάτων και εμποδίων που απειλούν την βιωσιμότητά τους. Στόχος τους είναι σχεδιάζοντας στρατηγικά έργα αναδιάρθρωσης να βελτιστοποιήσουν τις επιχειρησιακές λειτουργίες, ώστε να διατηρήσουν την προοπτική ενός ευοίωνου μέλλοντος. Καθοριστικό ρόλο στις δράσεις αυτές, διαδραματίζει η Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού (στο εξής ΔΑΔ) της κάθε τράπεζας, στοχεύοντας στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ανταγωνιστικότητας τους. Βασικές λειτουργίες της ΔΑΔ είναι η ανάλυση και ο σχεδιασμός της εργασίας, ο προσδιορισμός των αναγκών σε ανθρώπινους πόρους, η προσέλκυση και η επιλογή των εργαζομένων, η εκπαίδευση και κατάρτιση τους σε θέματα σχετικά με την εκτέλεση των καθηκόντων τους, η διαμόρφωση συστημάτων ανταμοιβής και η αξιολόγηση της απόδοσης των εργαζομένων. Η τελευταία αυτή λειτουργία της αξιολόγησης, αποτελεί και το αντικείμενο μελέτης της εν λόγω εργασίας, καθώς εάν εφαρμοστεί σωστά, συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της εκάστοτε επιχείρησης. Στην εν λόγω εργασία θα επικεντρωθούμε και θα παρουσιάσουμε τις μεθόδους αξιολόγησης που εφαρμόζονται στο δίκτυο καταστημάτων τριών μεγάλων ελληνικών τραπεζών. Αρχικά θα αναπτύξουμε τις πτυχές της αξιολόγησης του ανθρωπίνου δυναμικού μέσα από την βιβλιογραφική ανασκόπηση και κατόπιν αφού γίνει παρουσίαση του κάθε τραπεζικού ιδρύματος, θα προχωρήσουμε στην παρουσίαση και έπειτα στην σύγκριση των μεθόδων που αυτά χρησιμοποιούν. Το δεύτερο μέρος της εργασίας βασίζεται τόσο σε διαδικτυακές πηγές, όσο και στις συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν με στελέχη και των τριών τραπεζών.

masterThesis

Αξιολόγηση προσωπικού (EL)
Employee appraisal (EL)
Ανθρώπινο δυναμικό (EL)
Στρατηγικοί στόχοι (EL)
Stretegic objectives (EL)
Human resources (EL)


2014


2015-11-19T10:35:26Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.