Εταιρική κοινωνική ευθύνη στο τομέα του ανθρώπινου δυναμικού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)

Εταιρική κοινωνική ευθύνη στο τομέα του ανθρώπινου δυναμικού (EL)

Παπαγιάννης, Αλέξανδρος - Δημήτριος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. (EL)

Τα τελευταία χρόνια η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων αλλά και των ενδιαφερόμενων μερών μέσα στην κοινωνία. Στη σημερινή εποχή όλο και περισσότερες επιχειρήσεις λογοδοτούν για τις επιχειρηματικές τους δράσεις απέναντι στους ανθρώπους, την κοινωνία και το περιβάλλον. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής είναι η ανάλυση του θέματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο τομέα του ανθρώπινου δυναμικού. Αρχικά στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η θεωρία των ενδιαφερόμενων μερών και τα πεδία εφαρμογής της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Στη συνέχεια γίνεται μια εισαγωγή στο πεδίο της Διοίκησης Ανθρωπίνων πόρων και περιγράφονται οι σημαντικότερες λειτουργίες της Διοίκησης Προσωπικού. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται και αναλύονται οι δράσεις που αναλαμβάνουν οι οργανισμοί ώστε να εφαρμόσουν κοινωνικά υπεύθυνες πολιτικές προς το ανθρώπινο δυναμικό τους. Τέλος στο τελευταίο κεφάλαιο γίνεται μια συγκριτική αξιολόγηση των πολιτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζουν 5 μεγάλες ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Eurobank EFG, Alpha Bank, Πειραιώς και Εμπορική) προς το προσωπικό τους και εξάγονται ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα.

masterThesis

Corporate social responsibility (EL)
Banking (EL)
Ανθρώπινο δυναμικό (EL)
Εταιρική κοινωνική ευθύνη (EL)
Human resource management (EL)
Τραπεζικός τομέας (EL)


2010


2015-11-19T10:35:37Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.