Αντίστροφη και πράσινη εφοδιαστική αλυσίδα: η ελληνική πραγματικότητα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Αντίστροφη και πράσινη εφοδιαστική αλυσίδα: η ελληνική πραγματικότητα (EL)

Βάη, Πασχαλιά

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. (EL)

Σκοπός - Σκοπός της εργασίας είναι να διαπιστώσει τον βαθμό εφαρμογής της αντίστροφης και πράσινης εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ελλάδα και να συμβάλει στην ενσωμάτωση τέτοιων μεθόδων στην ελληνική πραγματικότητα. Οι ειδικότεροι στόχοι της έρευνας είναι η διαπίστωση του βαθμού εφαρμογής μεθόδων ανακύκλωσης από τους χώρους μαζικής εστίασης καθώς και η διερεύνηση των παραγόντων που ωθούν στο να προβαίνουν σε διαδικασίες ανακύκλωσης, η εξέταση των στάσεων του πολίτη στο μέλλον σε θέματα ανακύκλωσης με την εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών ανακύκλωσης καθώς και η διερεύνηση κατάλληλων μεθόδων ευαισθητοποίησης όσον αφορά στην εφαρμογή φιλικών περιβαλλοντικών συμπεριφορών.Σχέδιο/Μεθοδολογία/Προσέγγιση - Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε είναι αυτή των δομημένων ερωτηματολογίων. Το δείγμα της έρευνας αποτελείται από 85 εκπροσώπους χώρων μαζικής εστίασης του Ν. Θεσσαλονίκης. Αφού καταγράφηκαν τα δεδομένα, αναλύθηκαν με τη χρήση των προγραμμάτων SPSS Statistics 17.0 και MS-EXCEL προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και να γίνει αντιπαραβολή αυτών με απόψεις άλλων μελετητών μέσω της βιβλιογραφίας.Ευρήματα - Βάσει της εν λόγω μελέτης, αποκαλύπτεται ότι αν και το πεδίο των αντίστροφων και πράσινων αλυσίδων είναι σχετικά νέο στην Ελλάδα, γίνονται αξιόλογες προσπάθειες εφαρμογής στον χώρο μαζικής εστίασης της Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η εφαρμογή τέτοιων στρατηγικών οφείλεται περισσότερο σε λόγους οικονομικού συμφέροντος και αδιεξόδου διαχείρισης κατά διαφορετικό τρόπο των προϊόντων που εισάγονται στην αντίστροφη εφοδιαστική αλυσίδα και όχι στη συνειδητή και εν γνώσει εφαρμογή μιας καλά προσχεδιασμένης πρακτικής από τις επιχειρήσεις. Πρωτοτυπία/αξία - Η εργασία φαίνεται να είναι μία από τις πρώτες μελέτες αναφορικά με την εφαρμογή αντίστροφων και πράσινων εφοδιαστικών αλυσίδων στον τομέα των χώρων μαζικής εστίασης στην Ελλάδα, σε μια χώρα δηλαδή, όπου λόγω της μικρής υφιστάμενης εφαρμογής, υπάρχουν περιθώρια μεγάλης ανάπτυξης τέτοιων πρακτικών με δυνατότητα σημαντικών οικονομικών ωφελειών. Λέξεις κλειδιά - Logistics, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Αντίστροφη Εφοδιαστική Αλυσίδα, Επιστροφές στα Logistics, Περιγραφική Στατιστική, Διμεταβλητή Στατιστική Ανάλυση.

masterThesis

Supply chain (EN)
Reverse supply chain (EN)
Αντίστροφη εφοδιαστική αλυσίδα (EN)
Επιστροφές στα logistics (EN)
Returns in logistic (EN)
Descriptive Statistics (EN)
Εφοδιαστική αλυσίδα (EN)
Logistics (EN)
Περιγραφική Στατιστική (EN)


2013


2015-11-19T10:36:07Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.