Εργασιακή ικανοποίηση και οργανωσιακή δέσμευση σε περίοδο οικονομικής κρίσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Εργασιακή ικανοποίηση και οργανωσιακή δέσμευση σε περίοδο οικονομικής κρίσης (EL)

Βασιλειάδου, Σοφία

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. (EL)

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει επέλθει σε οικονομική ύφεση, η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά την αγορά εργασίας και τις εργασιακές στάσεις. Δύο από τις εργασιακές στάσεις που έχουν μελετηθεί εκτενώς τις τελευταίες δεκαετίες είναι η εργασιακή ικανοποίηση και η οργανωσιακή δέσμευση. Η παρούσα έρευνα στοχεύει να εξετάσει αν η υφιστάμενη οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας έχει επηρεάσει την εργασιακή ικανοποίηση και την οργανωσιακή δέσμευση και με ποιο τρόπο. Επίσης, μέσω της έρευνας επιδιώκεται να διαπιστωθεί αν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των δύο παραπάνω μεταβλητών.Το ερευνητικό εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε ήταν το ερωτηματολόγιο, το οποίο περιείχε ερωτήσεις σχετικές με την εργασιακή ικανοποίηση και την οργανωσιακή δέσμευση. Το δείγμα της έρευνας αποτέλεσαν 107 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η στατιστική ανάλυση και επεξεργασία των αποτελεσμάτων έγινε με το στατιστικό πρόγραμμα SPSS For Windows (version 19.0)Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ορισμένες διαστάσεις της εργασιακής ικανοποίησης, όπως η αμοιβή, η προαγωγή, η οργάνωση και η λειτουργία της επιχείρησης, η φύση της εργασίας και η σχέση με τον προϊστάμενο, έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την οικονομική κρίση. Όπως επίσης τα αποτελέσματα έδειξαν αρνητική επίδραση της οικονομικής κρίσης στην οργανωσιακή δέσμευση. Τέλος μεταξύ των δύο μεταβλητών δεν παρουσιάστηκε συσχέτιση.

masterThesis

Οργανωσιακή δέσμευση (EL)
Οικονομική κρίση (EL)
Organizational commitment (EL)
Job satisfaction (EL)
Εργασιακή ικανοποίηση (EL)
Economic crisis (EL)


2013


2015-11-19T10:36:08Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.